Kapukule'ye Modern Sınır Kapısı

EDİRNE - Törene katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''Bizim ana muhalefetin ufku hala Misak-ı millinin sınırları dışına çıkamadı. Oysa biz 2002'den beri Türkiye'nin kapılarını dünyalara açıyoruz, bu ülkede bazıları kafalarını Kapıkule'den dışarı çıkaramadılar'' dedi.
Türkiye'nin dış ticaret hacminin AK Parti iktidarının ardından sürekli arttığının altını çizen Yazıcı, 2002 yılından itibaren komşu ülkelerle de ticarete önem verilmeye başlandığını söyleyen Yazıcı, ''2002 sonunda Bulgaristan'la ticaret hacmimiz 888 milyon dolarken, 2007 yılı sonunda 4 milyar 12 milyon dolara yükselmiştir. Hedefimiz 10 milyar doları yakalamaktır. Bulgaristan yaşadığı tüm krizlere rağmen Ocak 2007'de AB üyeliğine kabul edildi" dedi.
Gümrük kapılarının modernleşmesiyle, AB yolundaki Türkiye'nin de imajının artacağını belirten Yazıcı, ''AB adaylık sürecimizde ve dış ticaretin 300 milyara yaklaştığı noktada gümrük kapılarımızı da modernize ediyoruz. Türkiye'nin itibarını yükseltecek, gümrük kapılarını modernize edip, çağdaş imkanlarla donatıyoruz. Hantal yapının yenilenmesi için gayret sarf ediyoruz. Müteşebbisin önündeki engeli kaldırırken, gümrük personelinin çalışmasını modern hale getirmenin peşindeyiz. Gümrükten (mal çıkarma işkencesi) tabirini kaldırmak istiyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından yenilenecek hizmet binaları ve yolcu gişelerinin temelini, Bakan Yazıcı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Edirne Valisi Nusret Miroğlu butona birlikte basarak attılar.
Bir gazetecinin ''Kapıkule'de şu anda temeli atılan alanın ruhsatı olmadığını biliyor musunuz?'' yönündeki sorusunu ise Bakan Yazıcı, şöyle yanıtladı:
''Devletin ruhsatsız işi olmaz. Valimiz ve belediye başkan vekilimiz inşaatın ruhsatının olduğunu söylüyor. Üzüm mü yemek istiyorsunuz, bağcı mı dövmek istiyorsunuz. Bu hayırlı bir iştir, kaçak olarak nitelemek doğru değil. İnşallah kısa zamanda tamamlanacak.''(AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim