İpekyolu'nun Canlandırılması Konulu Bakanlar Konferansı Mayıs 2008'de

15-16 Mayıs 2008 tarihinde Istanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak 31.IRU Dünya Kongresi vesilesiyle aynı tarihlerde Ulaştırma Bakanlığı himayesinde Avrupa, Asya ve bazı Ortadoğu ülkelerinin katılımıyla uluslararası bir Bakanlar Konferansı düzenlenecek. Konferansın ana teması ise “İpek Yolunu”nun Yeniden Canlandırılması”.

Konferansta, özellikle son yıllarda Çin başta olmak üzere Asya ve Avrupa Ülkeleri arasında gelişen ticaret hacmine binaen Tarihi İpek Yolu’nun yeniden canlandırılmasının önemi, bu amaçla gerek bölgesel ve gerekse uluslararası alanda atılması gereken adımlar ve özellikle kara bağlantıları başta olmak üzere taşımacılığın önündeki engeller ve çözüm önerileri ele alınacak. Avrupa-Asya bağlantılarının geliştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliği olanakları ve modelleri ile bu konudaki başarılı uygulamalar da konferansta ele alınacak diğer önemli bir konu.                                       

İngilizce, Rusça ve Türkçe dillerinde simultane çeviri hizmeti verilecek olan Konferans’a en az  30 değişik ülkeden katılım sağlanması bekleniyor.  

Kaynak: ubak.gov.tr

Editör: TE Bilişim