Akavi, ihracatın bu yıl kriz öncesi seviye olan 2008 rakamlarının da üstüne çıkacağı öngörüsünde bulunduklarını kaydetti.

Lojistik sektörünün önde gelen kuruluşu DHL Express’in Türkiye Direktörü Michel Akavi, ihracat amaçlı numune gönderilerindeki trafiği analiz ederek Türkiye ve dünya ticaretindeki gelişmeleri yorumladı. Baz etkisi hariç olmak üzere, ocak ayında ihracata yönelik numune gönderilerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında artış yaşandığına ve dikkati çeken Michel Akavi, ellerindeki verilerin, yılın tamamında 2008′in de üzerine çıkacak yeni bir ihracat rekoruna işaret ettiğini söyledi.

Mevcut tabloyu, “Hem güçlü bir ihracat hamlesi var hem de kriz sürecinde pazarlarımıza yeni pazarlar eklendi” diye yorumlayan Akavi, Avrupa’nın geç toparlanmasının, ticarette Türkiye’nin lehine bir durum yarattığı görüşünü de dile getirdi. Akavi, “Krizde firmalar eskisi gibi büyük miktarlarda mal almaktan kaçındılar. Büyük miktarlarda üretip satan Uzakdoğu ülkelerinden istediği performansı alamayan Avrupalı markalar ise çareyi Türkiye’de buldular” değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilişim