Hatay Havaalanı Günlük Seferlere Başladı

Yapımı 100 milyon YTL'nin üstünde tamamlanan ve açılışı 9 Aralık 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra birçok bakanın katılımıyla gerçekleşen Hatay Havaalanı'nda uçak seferleri Hatay-İstanbul arasında karşılıklı 3 sefer olarak başlatılmıştı. Artan talep üzerine uçak seferleri haftanın 7 gününe çıkarıldı. Her gün sabah 07.00'da Hatay-İstanbul, akşam 19.30'da İstanbul-Hatay uçak seferlerinin yapılmaya başlandı.

Hatay Havaalanı'nın kentteki tüm sektörleri canlandırdığına işaret eden Vali Ahmet Kayhan, havaalanının Hatay ve Hataylıların uzaklarını yakın eden bir proje olduğunu söyledi. Vali Kayhan, her şeyden önce yaklaşık 1 milyon doların üzerinde ihracatı olan Hatay'da, ticaret sektörü başta olmak üzere sanayi, tarım ve özellikle bu güne kadar ilerleme sağlanamayan turizm alanında havaalanı ile birlikte çok büyük gelişmeler kaydedileceğini aktardı.

ANKARA SEFERLERİ DE BAŞLAYACAK

Açılışı uzun süre çevrecilerin, havaalanın kuş yolları üzerinde olmasından dolayı, deprem uzmanlarının da havaalanın fay hattına yapıldığını ileri sürerek karşı çıkmıştı. Bütün bu olumsuz engellemelere rağmen açılışı gerçekleşen ve yoğun ilgi gören Hatay Havaalanı'nın ilerleyen tarihlerde Ankara seferlerine de başlayacağını belirten Vali Kayhan bunun içinde çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Kayhan şöyle konuştu; "Ankara içinde yeterli potansiyelimizin olduğuna inanıyorum. Çünkü her gün Ankara'ya 20 otobüs yolcu taşıyor. Bu otobüslerdeki yolcuların yalnızca yüzde 10 uçağa yönelmiş olsa Ankara'ya seferlerin başlaması için yeterlidir. O yüzden Ankara seferlerin başlaması için çabalarımızdan sonuç alacağımızı düşünüyorum."

Hatay Havaalanı'nda açılıştan sonra tespit ettikleri eksikleri de bir bir giderdiklerini aktaran Vali Kayhan, "Yoğunluğu göz önüne alarak, daha önce sıkıntısı görülen gelen ve giden yolcu salonunu genişletilmesini sağladık. Ayrıca personel sayısını da artırdık. Otoparkı genişlettik. Yeni Terminal binasının yapılması için Ulaştırma Bakanlığından söz aldık. Bununda en kısa zamanda çözeceğiz. Aletli İniş Sistemi (ILS) cihazı ihalesi yapıldı. Sanırım önümüzdeki günlerde gelip bu cihazı takacak." dedi

Havaalanından Antakyalı bayanların İstanbul'a alışverişe ve gezmeye gittikleri de bildirildi. Hatay Havaalanı yetkileri, bayanların alışveriş turlarının çok yoğun olduğunu aktardı. Havaalanına ilginin yüksek olduğunu belirten yetkililer giden ve gelen uçaklarda en düşük yolcu sayısının 125 ile 135 arasında seyrettiğini aktardı.(CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim