Hamdi Akın: Demiryollarıyla ilgiliyiz

TAV ortaklarından Hamdi Akın, demiryollarında işletmeci şirketlerin artık zorunluluk haline geldiğini söyledi. Akın, ilk deneme Marmaray`da yapılırsa kendilerinin de ilgeleneceklerini kaydetti.

DEMİRYOLU İŞTAH KABARTIYOR
 
Gazeteport Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen `in Habertürk `te sunduğu finans ve ekonomi programı Sabah Raporu`na konuk olan Akfen Holding ve TAV Havalimalanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın , demiryolları özelleştirilmeleriyle ilgileneceklerini söyledi.

Sektöre yeni teknolojilerin gelmesi için özel sektöre açılması gerektiğini belirten Akın , "Bütün demiryollarını devletin işletmesi manasız. Yeni teknolojilerin gelmesi için özel sektörün bu alana girmesi lazım. Marmaray `da bunu denemeleri gerekecek. Marmaray `da işletme şirketinin şart olması lazım. Böyle bir durumda biz de bu işle ilgilenebiliriz" dedi.

"TÜM AVRUPA İLGİ ALANIMIZDA"

TAV `ın çalışmaları Hakkında da bilgi veren Hamdi Akın , Gazipaşa `nın Antalya `yı destekleyici bir liman olacağını, havayollarının Alanya ve civarındaki turistik tesislere yönelik charter seferler düzenlemelerinin mümkün olduğunu dile getirdi.

Batum havalimanının THY `nin en yüksek dolulukla uçan hattı olduğuna dikkat çeken Akın , Avrupa `da yer arayışınınsa sürdüğünü kaydetti. Akın , "Avrupa `da bu işi yapmadan çok fazla uluslararası olamıyorsunuz. Sadece Ortadoğu `da olmak istemiyoruz. Avrupa `da herhangi bir bölge tercihimiz yok ama gelişmiş ülkeler olmasını tercih ederiz. Balkanlar da olabilir. İtalya `dan İzlanda `ya kadar tüm Avrupa ülkeleri ve Rusya ilgi alanımızda" diye konuştu.

MUAYENE İSTASYONLARI YIL SONUNA KADAR TAMAM

Araç muayene istasyonları hakkında da bilgi veren Akın , Trabzon ve Elazığ `da iki istasyonu hizmete açtıklarını, yıl sonuna kadar hepsinin bitmiş olacağını söyledi. Geniş bir kadro ile çalıştıklarını anlatan Hamdi Akın , franchise yöntemini de kullandıklarını ve bu sayede sahibi olmayan il kalmadığını kaydetti. Hamdi Akın , "Her hafta bir istasyonun açıldığını duyacaksınız. önümüzdeki hafta Tekirdağ , Kırklareli , Edirne istasyonları açılacak. İstanbulda 12 istasyon var. Ancak hepsi tamamlanmadan hizmete açamıyoruz" diye konuştu.

Hamdi Akın , "Uzaktan muayene" devrinin kapanmasıyla trafik kazalarının da yüzde 25 azalacağını kaydetti.

Turizmde Accor ile ortak olduklarını hatırlatan Akın , Trabzon , Gaziantep ve Kayseri `deki otel inşaatlarını yıl sonuna kadar bitirip açmak istediklerini bildirdi. Akın , Bursa `da da bir otel açmayı planladıklarını söyledi.

Gazeteport

Editör: TE Bilişim