Gözde Yatırımlar Özel Sektöre

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), yatırımlarında özel sektörden destek istedi. TCDD; hızlı tren, demiryolu yapımı, mevcut hatların yenilenmesi, yeni merkezlerde lojistik köylerin inşası ile garların alışveriş merkezi şeklinde inşası ve işletilmesi için özel sektöre davet yolladı.

Hızlı tren, Marmaray gibi Türkiye'nin önemli projelerine imza atan TCDD, yatırımlarına özel sektörü dahil etmek için harekete geçti. Bunun içinde, garanti olarak TCDD'ye ayrılan bin 672 milyon YTL'lik ödeneği gösterdi. 

Yatırımlarına YİD modeli ile devam etmeyi planlayan TCDD, ilk olarak özel sektöre projeleri hakkında bilgi verdi. TCDD, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya hızlı tren projeleri ile yapımı planlanan Burdur/Isparta-Antalya, Konya-Antalya, Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Projesi, Trabzon-Erzincan/Erzurum, Konya-Mersin projeleri ile yatırımcıların pazarda ilk olma avantajlarını kullanabileceğine dikkat çekti.

TCDD, İstanbul Halkalı, İzmit Köseköy, Balıkesir Gökköy, Eskişehir Hasanbey, Aydın, Uşak, Denizli Kaklık, Mersin Yenice, Konya Kayacık, Kayseri Boğazköprü ve Erzurum Palandöken'de Lojistik Köy çalışmalarının çalışmaların devam ettiğini, lojistik köylerin öneminin ise her geçen gün artığını vurguladı. Hızlı tren garlarının büyük alışveriş merkezi şeklinde inşa etmeyi planlayan TCCD, bu yatırımın da özel sektör için cazip projeler arasında yer aldığını kaydetti. (ANKA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim