“Denizcilik ve Lojistik Eğitiminde Teori ile Pratik Birlikteliği Dengelenmeli”

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nun düzenlediği  Uluslararası Denizcilik ve Lojistik Eğitimi Paneli 13 Ekim 2009 Salı günü saat 15.00'de Tınaztepe Yerleşkesi  Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

ABD Kingspoint ve Maine Denizcilik Akademileri ile Hong Kong Politeknik Üniversitesinin profesörleri denizcilik ve lojistik eğitimindeki son gelişmelerini aktardıkları panelde bu kurumların lisans ve lisansüstü öğretimlerine ve öğrencilere sağladıkları imkanlara ilişkin bilgiler de verildi.


Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. A. Güldem Cerit’in açılış konuşması ile başlayan ve Doç. Dr. Okan Tuna tarafından yönetilen panelde değişik denizcilik eğitimine ilişkin yaklaşımlar ve beklentiler de tartışıldı.
 
 
Amerika Birleşik Devletleri Denizcilik Akademisi (USMMA-Kingspoint), Beşeri Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Jane Brickman konuşmasında USMMA’nın ABD denizcilik eğitimindeki önemine değinerek özellikle zabitan eğitimindeki aşamaları aktardı.

Maine Denizcilik Akademisi, Loeb Uluslararası İşletmecilik ve Lojistik Bölümü Dekanı
Prof. William DeWitt konuşmasında lojistik ve denizcilik eğitimindeki yaklaşımları tartışarak bir yandan fazla teknik/mesleksel diğer yandan ise fazla teorik olan yaklaşımların lisans mezunlarının donanımında eksiklere yol açtığını aktardı.

Hong Kong Politeknik Üniversitesi, Lojistik ve Denizcilik Araştırmaları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Koi You Adolf  NG ise konuşmasında lisansüstü denizcilik eğitimi veren Hong Kong, Güney Kore, Singapur, Hollanda ve Yunanistan üniversitelerinde 24 millete mensup 227 lisansüstü öğrencisi ile yaptığı araştırmanın sonuçlarını aktardı. Dr. Adolf NG Bu sonuçlara göre denizcilik sektörü temsilcilerinin öğrencilerin lisansüstü eğitim yapmalarında itici bir güç olmadığı, öğrencilerin parasal ve mevkiye yönelik beklentilerle bu eğitime başladıkları ve çalışma tecrübeleri ile kültürel farklılıkların öğrencilerin lisansüstü eğitime ilişkin algılarını etkilediğinin  açıkladı.
 
Soru-Cevap bölümünden sonra panelistlere verilen anı hediyeleri ile panel sona erdi.

Editör: TE Bilişim