Kazayla ilgili görevleri yok

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'daki uçak kazasıyla ilgili olarak dışarıdan uzman olduğunu söyleyen, avukat olduğunu söyleyen insanların çantasını kapıp geldiğini belirterek, "Bunların bu kazayla ilgili hiçbir görevleri yoktur. Bunlar, bulanık suda balık avlamaya çalışan veya hariçten gazel okuyup insanların acılarını istismar ederek menfaat sağlamaya çalışan insanlardır" dedi.

Bakan Yıldırım, gazetecilerin, uçak kazasıyla ilgili soruları üzerine, ''Ben arkadaşlarla görüşmedim. Arkadaşları rahat bırakalım da çalışsınlar" yanıtını verdi.

Pilotaj hatasının kesinleştiği yönünde basında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bizim tarafımızdan söylenen bir şey yok. Lütfen kazayı başka şekilde speküle etmeyelim. Kaza oldu, hepimiz üzüldük ama bu kazanının ortaya çıkarılmasının usulü belli. Usul nedir? Kaza tahkik heyetini bakan oluşturur, ondan sonra herkes susar, onlar konuşur ama bizde maalesef bu süreçte herkes konuşuyor. Şimdi de çantasını kapan ambulans avukatları, sözde uzmanlar hayatını kaybeden insanların acılarını istismar ederek birtakım kafa karıştırıcı hariçten gazel okuyorlar. Kaza raporu, kazanın oluş nedenini net bir şekilde ortaya koyacaktır." (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim