THY HOPA TERMİNALİNİ HİZMETE SOKSUN ARTIK.  ARTVİN HALKI THY’NDAN CEVAP BEKLİYOR.
"Batum’dan Pasaportsuz ne zaman uçabileceğiz”

DenizHaber HOPA-Türk Hava Yolları tarafından yapımı tamamlanan Batum Havalimanı Hopa Terminalinin hizmete girmesi ileri bir tarihe ertelendi. Daha önce “2 Ekim’de Pasaportsuz uçuşlar başlanılacak” denilen Hopa Terminalinin hizmete girmesi ile ilgili yetkililerden hiçbir ses çıkmıyor.

Konuyu meclise taşıyan CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu’da Ulaştırma bakanı Binalı Yıldırımın cevaplaması ile ilgili olarak bir soru önergesi verdi. Arifağaoğlu önergesinde  “Batum havaalanında iç hat seferi gibi istifade edilmek üzere planlama yapıldığını biliyoruz. Hopa liman sahasında prefabrik olarak T.H.Y. terminal binasının bitmiş olduğunu gördüm. HAVAŞ firmasına ait iki adet otobüste burada park halindeydi.

Artvin de yaşayanlar için Batum havalimanının ortak kullanıma açılması oldukça önemli ihtiyacı gidermiş olacaktır. 

Ankara-Batum hattında uçuş ne zaman başlayacaktır? Ayrıca iç hat seferi gibi uçuş için alt yapı eksiklikleri var mıdır?“ diyerek sorarak, Ulaştırma bakanının konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi.

Hopa da büyük bir sevinç yaratan Batum Havalimanının iç hat olarak kullanılabilmesini öngören anlaşmaların imzalanarak işin yürürlüğe girmesi kararına rağmen hala beklemenin devam etmesi vatandaşlarda da sıkıntı yarattı. “Biz yine Trabzon yollarında perişan oluyoruz. Madem bir karar alındı ve uygulanacak, O zaman ne bekleniyor?” diyen vatandaşlar da Ankara’dan beklenen genelgenin de artık bir an önce gönderilmesini istediler.

Hayati Akbaş/DenizHaber Hopa

Editör: TE Bilişim