ARKAS OTOMOTİV RENAULT TRUCKS’LA  DENİZLİ’DE

“Rekabet Güzeldir” sloganıyla 2007 itibariyle faaliyetine başlayan Arkas Otomotiv, Arkas Holding’in asırlık ticari deneyimini otomotiv sektörüne taşıyor. 2010 yılına kadar hedefini 25 bayide 25  bin araç satışı olarak belirleyen Arkas Otomotiv, on ikinci noktasını 26 Kasım Pazartesi günü Denizli’de açtı. Ankara Asfaltı’nın 10’uncu kilometresinde bulunan Arkas Otomotiv Renault Trucks, 4 bin 500 metrekarede satış ve servis hizmeti verecek.


Türkiye’deki alışılagelmiş bayilik yapısından farklı olarak sektördeki hedefini çok markalı bayilik sistemi olarak belirleyen Arkas Otomotiv’in on ikinci şubesi Denizli Renault Trucks, hafif ticari araç, çekici ve kamyonların satış ve servis faaliyetlerini yürütecek.  Arkas Otomotiv Renault Trucks’ın 26 Kasım Pazartesi günü gerçekleşen açılışında Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Gino Costa, Arkas Otomotiv Satış Sonrası Hizmetler Başkan Yardımcısı Marek Penzo katıldı.

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Gino Costa, açılış töreninde yaptığı konuşmada 18 yıldır devam eden Arkas ilişkilerine ve duydukları güvene dikkat çekti.

“Türkiye’de 10’uncu yılımızı kutladığımız bu sene yatırım ve üretim kararı aldık. Büyümeye İzmir’dan  sonra Denizli’de de devam ederek bu yıl sonuna kadar 21 noktaya ulaşacağız.” dedi.

Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas; “Renault’nun kalitesini kendi araçlarımızdan öğrendik. İzmir’deki tecrübemizi Denizli’de değerlendireceğiz. 2007 yılında her alanda hedeflermize ulaştık. 2008 yılındaki hedefimiz ise yine her alanda yüzde 15 ile 20 oranında büyümek. Ayrıca bu tören bizim için sadece bir showroomun hizmete girmesi değil, Türkiye’de üretime geçen yerli bir üreticinin şubesini açılışı. Bu açıdan bizim için önemi daha da büyük.” dedi.

Toplam 4 bin 500 metrekare

Renault Trucks’ın Uzunyol taşımacılıkta kullanılan Magnum ve Premium, yurtiçi dağıtımda kullanılan Premium Dağıtım, Midlum ve Mascott, inşaat grubu kullanımı için Kerax ve Premium Lander olmak üzere tüm ürünlerinin satış ve satış sonrası hizmetlerinin bulunacağı tesis toplam 4 bin 500 metrekare alana sahip.

Arkas Otomotiv’e yatırım maliyeti 2 milyon dolar olan tesiste; teşhir, satış, satış sonrası hizmet ve açık kullanım sahası yer alıyor. Toplam 8 mekanik, 2 kaporta ve boya istasyonu olamak üzere 11 çalışma istasyonu bulunan bin 400 metrekare servis alanına sahip Arkas Otomotiv’in araç teşhir alanı ise altı yüz metrekare.
 
Arkas Otomotiv’ın hedefi 25 bayide 25 bin araç 

Citroen, Ford, Opel, Peugeot, Volvo ve Renault Trucks marka otomobil, hafif ticari araç ve kamyonların satış ve servis faaliyetlerini yürüten Arkas Otomotiv şu an için İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara ve Denizli'deki on iki satış ve servis noktasında hizmet veriyor.

Sektörün ve müşterilerinin yeni beklentilerine, uygun ve güvenilir bir şekilde karşılık veren, sürekli büyüyen, pazarda farklılık yaratan ve müşterilerine rekabet avantajı sağlayan Arkas Otomotiv için “tüketici gibi düşünmek” gelecekteki başarısının da sırrını oluşturuyor.  Sene sonuna kadar 15, 2010 yılı sonuna kadar 25 hizmet noktasına ulaşmayı hedefleyen Arkas Otomotiv, her koşulda müşteri memnuniyetini de ön planda tutuyor.


Arkas Otomotiv’in 5 ana faaliyet konusu
  
   1. Satış
   2. Satış sonrası hizmetler (servis, yedek parça, aksesuar satışı)
   3. Otomotivle ilgili finansman hizmetleri
   4. Car care (Otomobil bakım ve koruma)
   5. İkinci el otomobil ticareti ve filo kiralama

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim