Arkas Line, Berlin’de Fruit Logistica Fuarı’ndaydı

Arkas Konteyner Taşımacılık (Arkas Line), reefer ile taşıma hizmetini tanıtmak amacıyla, taze meyve-sebze sektöründe dünyanın lider fuarı sayılan Fruit Logistica’ya katıldı.

Dünya yaş meyve ve sebze ticaretinde hasat öncesi teknolojiden, üretim, lojistik, pazarlama ve son satış noktasına kadar faaliyet gösteren firmalar için her önemli bir buluşma noktası olan Fruit Logistica Fuarı, firmalara pazardaki trendleri yakından takip edebilme, ürünlerini tanıtma, iş fırsatları oluşturma ve bağlantı kurma imkanı sunuyor.

8-10 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşen ve Türkiye’nin partner ülke olduğu Fruit Logistica fuarının açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Alman Gıda Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Ilse Aigner yaptı. Zafer Çağlayan açılış konuşmasında 2011 yılı itibariyla bu alanda ihracatın 2,5 milyar dolara yaklaştığını, ama 2023 yılında sektörde 10 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Arkas Line, fuarda taze meyve-sebze sektöründe doğru lojistik servisinin önemini ve tazeliklerini kaybetmeden taşıma yapmanın reefer (soğutuculu) konteynerlerle mümkün olabildiğini ziyaretçilere ve katılımcılara anlattı. Türkiye ile Karadeniz ülkeleri arasında ticaret yapan müşterilerine reefer ile taşıma imkanı sunan Arkas Line, meyve sebze gibi soğuk zincir bozulmadan taşınması gereken ürünleri soğutuculu konteynerler sayesinde tazeliğini kaybetmeden istenilen noktaya ulaştırıyor. 84 ülkeden 2 bin 537 şirketin yer aldığı fuarda Türkiye’nin toplam bin 50 metrekare stand alanında, 28’i milli 12’si bireysel olmak üzere toplam 40 Türk firması katıldı. Türk firmalarının standlarını tek tek gezen Bakan Çağlayan Arkas Line standını da ziyaret ederek şirketin yöneticileriyle tanıştı.

Editör: TE Bilişim