Arkas Anadolu Lojistik, müşterilerini dinliyor

Arkas Anadolu Lojistik müşterileri arasında, depo, özel ekipman, kabotaj ve kombine denizyolu taşımacılığı hizmetlerini içeren bir anket yaptı. Anket sonucunda yüzde 82 oranında müşteri memnuniyeti çıktı.


Lojistik sektöründe, marka gücü ve hizmet kalitesi denildiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Arkas Anadolu Lojistik, maksimum müşteri memnuniyeti felsefesi ile hareket ediyor. Arkas Holding Müşteri İlişkileri Yönetimi, Arkas Anadolu Lojistik müşterilerine sunulan hizmetler hakkında görüş ve önerileri dinlemek, mevcut servisleri geliştirmek ve yeni ihtiyaçları tespit ederek bunlara çözüm üretmek amacıyla bir anket çalışması yaptı. Anket kapsamında, Arkas Anadolu Lojistik’in ofislerinin bulunduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Konya, Kayseri, Samsun ve Gaziantep şehirlerindeki müşterilere depo, özel ekipman, kabotaj ve kombine denizyolu taşımacılığı hizmetleri hakkında sorular yöneltildi.

Yüzde 82 oranında memnuniyet

Arkas Anadolu Lojistik müşterilerinin, almakta oldukları hizmetlerden memnuniyet düzeylerini tespit etmek amacıyla düzenlenen anket, online olarak gerçekleştirildi. Ankette “genel bilgiler”, hizmet sureci”, ”nihai değerlendirme” ve “öneriler ve yorumlar” başlıkları yer aldı. İnternet üzerinden doldurulan formlardan alınan sonuçlar analiz edilerek raporlandı. Rapor, müşterilerin şirketi tercih etmelerindeki ana sebebin “kaliteli hizmet” ve “güvenilirlik” olduğunu ve Arkas Anadolu Lojistik’in yüzde 82 oranında memnuniyeti yakalamayı başardığını gösterdi. Rapor, aynı zamanda iyileştirmeye acık alanların tespit edilmesi ve iyileştirilmesi yönünde çalışılması için de bir rehber niteliği taşıdı. Arkas Anadolu Lojistik söz konusu anketi her yıl düzenli olarak yapmayı planlıyor.

Kaliteli hizmetin müşteriyi dinlemekten geçtiğini bilen Arkas Müşteri İlişkileri Yönetimi, diğer Arkas şirketleri için de bu kapsamda çalışmalarına devam ediyor.

Editör: TE Bilişim