Arfor'dan Hindistan'a özel taşımacılık
 
 
Deniz, hava, kara, demiryolu ve kombine taşımalarının yanısıra parsiyel ve proje taşımacılığı hizmetleri veren Arfor, dünya ticaretinin büyüyen yıldızı Hindistan'a özel lojistik çözümler üretecek.

Dünya ticaretinin yükselen yıldızı olan ve Türkiye ile ticareti katlanarak artan Hindistan, Arfor ile daha kolay erişilebilen bir pazar oluyor. Arfor, pazarın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla acente ağını güçlendirerek hizmet kapasitesini artırıyor.

Hızla gelişen ve efsane haline gelen Çin'den sonra atağa kalkan ve dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmeye hazırlanan Hindistan, Türkiye için de önemli bir pazar haline geldi. Nüfusu, büyüme hızı, alım gücü, ve fırsatları nedeniyle önümüzdeki günlerde dünya ticaretini egemenliği almaya hazırlanan Hindistan, başta ABD ve Rusya olmak üzere birçok ülkeden yatırımcı akınına uğruyor. Bu yükseliş tüm dünyanın dikkatini çekerken; Arkas Holding bünyesinde 1997'den bu yana deniz, hava, kara, demiryolu ve kombine taşımacılık konusunda hizmet veren Türkiye'nin önde gelen forwarding şirketlerinden Arfor Taşıma Hizmetleri A.Ş, büyüme sürecindeki bu pazarın taşıma ihtiyacını karşılamak için harekete geçti.

Önceki yıllarda da Hindistan'la deniz ve hava ithalat-ihracat taşımalarını organize eden Arfor, Türkiye - Hindistan arasında artan ticaret hacmi nedeniyle pazarda bilgi birikimini değerlendirecek. Arfor, Hindistan lojistik altyapısına ve gelişen ticaretine uygun taşıma çözümleri oluşturarak sektördeki tecrübesini kullanacak.

Güçlü acente ağıyla yerinde çözümler

2006 yılında 112 milyar doları bulan ihracatı ve 188 milyar dolara yaklaşan ithalatı ile Hindistan, yatırımcılar için fırsatlar ülkesi. Tekstil, boya, inşaat alanında hizmet veren Türk firmaları, Hindistan'da yatırım yaparken iki ülke arasındaki ticaret hacmi de katlanarak artan bir trend gösteriyor. Arfor, bu büyüme kapsamında Türkiye'de bu ürünlere ihtiyaç duyan sanayicilere, mal akışını en efektif yollarla temin etmek üzere çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda acente ağını güçlendirme yoluna giden Arfor, Türkiye ile Hindistan arasındaki tüm deniz ve hava limanlarını kapsayacak şekilde çalışmalarına başladı. Arfor, gelişen acente ağı sayesinde haftalık düzenli seferlerle Türkiye'den dünya limanlarına ve dünya limanlarından Türkiye'ye komple konteyner taşıması gerçekleştirecek. Multimodal / Kombine taşıma, üçüncü ülkeler arası komple konteyner ve kapıdan kapıya parsiyel taşıma modelleriyle hizmet veren Arfor, hava kargo konusunda da iddialı.

Tüm dünya hava limanlarından havayolu ithalat ve ihracat taşımaları, ihracat gümrükleme hizmetleri ve havayolu şirketi çeşitliliğiyle kombine taşıma seçenekleri sunuyor.

Transmedya

Editör: TE Bilişim