Filiipinler merkezli International Container (ICTSI) Yunan Hükümeti satışa çıkarma kararı verdiğinde 2 büyük Yunan Limanına talp olacağını açıkladı.

ICTSI'nin Başkanı Enrique Razon bu iş için 500 Milyon Dolar ayırdıklarını ve önceliklerinin Pire ve Selanik limanları olduğunu söyledi.

Malezya'nın başkentinde yapılan bir endüstri konferansında basına açıklamalar yapan Razon, "Yunan hükümeti baskı altında ve bu özelleştirmeleri eninde sonunda yapacak. Biz de bu iki limanı beklemekteyiz" dedi.

Razon,ICTSI'nin son iki yıldır yürüttüğü fon arttırma çalışmalarının açık arttırmalarda 500 milyon $ a varan tekliflere çıkabilmelerine olanak sağlayacağını ve bunun sıkışan piyasa koşullarında çok önemli bir imkan olduğunu belirtti.

Razon, şöyle dedi:

"Son iki yılda oldukça para biriktirdik, şimdi bir başka ekonomik yavaşlama olup olmayacağına ve bunun bize ne gibi fırsatlar sunacağına bakıyoruz. Bu moktada yeni bir ekonomik yavaşlama çok kuvvetli bir ihtimal gibi görünüyor. Bu da bize biriken paramızı harcamak için önemli fırsatlar sunacaktır"

ICTSI son dönemde Singapur liman işletmecisi Portek'i satın almak için Japonya'nın Mitsui şirketi ile girdiği rekabette kaybetmişti. Razon'a göre burası bir başka hızlı gelişme bölgesi olan Afrika'ya açılan kapı olduğu için önemliydi.

Yunan limanları da cazibeye sahip çünkü Yunanistan ekonomisi şu andaki çöküntüden kurtulduktan sonra hızlı büyümeye geçebilir.

Razon'un konteyner piyasaları ile ilgili tahmini ise bu piyasaların yılbaşından bu yana olduğu gibi sakin olacağı yönünde.

Editör: TE Bilişim