26 Ocak günü Biskay Körfezi girişinde yan yattıktan sonra 22 kişilik mürettebatı tahliye edilen ve 5 gün Biskay körfezinde serseri mayın gibi sürüklenen 164 metre uzunluğundaki ro-ro gemisi Modern Express, römorkörler tarafından İspanya'nın Bilbao limanına çekildi.

Gemi, 1 Şubat günü Fransa sahillerine oldukça yaklaşmışken Smit Salvage tarafından  halat verme işlemi başarılı olmuş ve  römorkör yedeğine alınan gemi Bilbao limanına doğru çekilmeye başlanmıştı. 

Bu arada Bilbao limanındaki denizcilik uzmanlarının geminin limanlarına gelmesinden ötürü oldukça memnun oldukları öğrenildi. Geminin limanlarında doğrultulma işlemini hem iş fırsatı hem de basının ilgisi yüzünden kendilerini tanıtma fırsatı olarak gören İspanyol denizcilik uzmanları önümüzdeki günlerde dünya denizcilik camiasının gündeminde olacakları için mutlu olduklarını söylüyorlar. 

Geminin yükü kaçak çıktı

Bu arada, geminin yükünün konişmentoda belirtildiği gibi kereste değil kütük olduğu Gabon'dan kütük çıkışının yasak olduğu için bildirimlerde yanlış olarak kereste olarak bildirildiği iddia edildi. 

Gabon devleti geminin yükü ve ihracatı gerçekleştiren şirket hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Editör: TE Bilişim