Yeni Güllük Limanı açılış için hazır

Yıllık yükleme kapasitesi 4 milyon ton artacak, 4 gemi aynı anda yanaşabilecek. Muğla'nın Milas ilçesine bağlı turizm beldesi Güllük, yeni yükleme limanı inşaatının tamamlanmasıyla birlikte, açılışa hazırlanıyor.
Yapımı yaklaşık 10 yıldır gündemde bulunan ancak, geçtiğimiz yıl içinde ihalesi yapılarak inşaatına başlanan Güllük yükleme limanında, yükleme hizmetine "fiili" olarak başlandığı ve resmi açılışın ise bu ay içinde yapılacağı bildirildi.

340 metre uzunluğunda

Yeni limanın yapımıyla birlikte Güllük'ten yapılan ihracatın üçe katlanacağını söyleyen Güllük Belediye Başkanı Yavuz Demir, daha önce ihraç edilen feldspatın yanında diğer ürünlerin ihracatının da yapılacağını söyledi. Demir, yörenin önemli ihracat kalemleri arasında yer alan mermer, çimento ve tekstil ihracatının da yeni limandan yapılacağını, halen 2 milyon ton olan yıllık yükleme kapasitesinin de, yaklaşık 6 milyon tona çıkarılabileceğini ifade etti. Yaklaşık 10 milyon dolarlık bir yatırımla yapımı Türk inşaat firmalarınca gerçekleştirilen Yeni Güllük Limanı, 4 gemi yanaşma kapasitesine sahip ve 340 metre uzunluğunda bulunuyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim