"Yalova Yat Limanı bitirilsin"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bir türlü tam hizmete giremeyen yat limanının eksiklerinin tamamlanması gerektiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili İnce, 30 Haziran’dan itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu ile özel teknelerden alınan motorlu taşıtlar vergisinin kaldırılacağını,  Katma Değer Vergisi Kanunu ve Özel Tüketim Vergisi Kanunu ile bağlama kütüğüne kayıtlı gemi, deniz ve iç su araçlarının vergilerden müstesna tutulacağını hatırlattı.

Çıkarılan kanunun amatör balıkçılık ve denizcilik sektörünü canlandıracağını kaydeden İnce, “Bu kanundan Yalova da yararlanmalıdır. Yalova’da balıkçılık yapan tekne sahiplerinin ödeyeceği verginin düşürülmesi önemlidir” diye konuştu.

İnce, yat limanının eksiklerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Yat Limanı’nın tam kapasite ile çalışması Yalova için önemli bir adım olacaktır. Yalova Yat Limanı Yalova ekonomisi için bir şanstır ve tam kapasite ile çalışması gerekmektedir. Ben Yalova Milletvekili olarak bu konuda üzerime düşen her görevi yapmaya hazırım. Yetkilileri özellikle iktidar yetkililerini de bu konuda somut adım atmaya davet ediyorum”

Editör: TE Bilişim