Ulusoy: İzmir Limanı'yla ilgileniyoruz
 
Ulusoy Holding Eşbaşkanı Yılmaz Ulusoy, Çeşme'den sonar İzmir Limanı'nın kendileri için prestij olacağını belirterek, “İzmir Limanı'yla da ilgileniyoruz.Bizim de teklifimiz olacak. Ticaretin milliyeti olmaz. Ortak da alabiliriz” dedi.

Her yıl ilkbahar ve sonbaharda, Çeşme turizm sektörünü bir araya getiren buluşma Dalyanköy'de yapıldı. Cevat'ın Yeri'nde gerçekleştirilen buluşmaya 127 kişi katıldı. Buluşmada konuşan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, geçen yıl Çeşme- Sakız Adası arasında seferlere başlayan ‘Chios’ adlı feribotun bir seferde 8 otobüs taşıma kapasitesiyle bir ilki gerçekleştirerek Balkan ülkeleri için güzel bir alternatif oluşturduğunu söyledi.

Balkan ülkelerinden İstanbul'a gelen turistlerin Bursa, İzmir ve Türk turizminin göz bebeği Çeşme'yi de görerek Sakız Adası üzerinden Atina'ya geçtiğini belirten Tütüncüoğlu, “Üstelik bu tur önemsenmeyecek derecede küçük bir maliyetle gerçekleştiriliyor. Bu Çeşme için çok büyük bir fırsat. Bundan sonraki hedefimiz tüm Balkan ülkelerindeki turizm fuarlarına katılmak. Çeşme Belediyesi olarak ayrıca Balkan ülkelerinden önemli turizm kentleri ile kardeş şehir projesini hayata geçireceğiz” dedi.

YILMAZ ULUSOY'UN KONUŞMASI

Çeşme'ye her gelişinde ayrı bir heyecan duyduğunu, kendisini Çeşmeli olarak gördüğünü söyleyen Ulusoy Holding Eşbaşkanı Yılmaz Ulusoy, bugüne kadar başta Ege Bölgesi olmak üzere İç ve Doğu Anadolu'nun ihraç mallarını Avrupa'ya taşıyan gemiler de dahil olmak üzere 70 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını açıkladı.

Yatırımlarının 2012 yılına kadar süreceğini ve 100 milyon dolara ulaşacağını bildiren Ulusoy, İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi ile ilgili olarak yerli ve yabancı sektörün önde gelenleriyle görüşmeler yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bir defa Ege'ye Çeşme aracılığıyla geldik. İzmir Limanı'yla da ilgileniyoruz. Bizim de teklifimiz olacak. Ticaretin milliyeti olmaz. Ortak da alabiliriz. Çeşme'den sonra İzmir Limanı bizim için bir prestij vesilesi olacak. Bu güzel bölgeye yatırım yapmaktan son derece mutluyuz. Ayrıca kruvaziyer turizmi için altı yıldır sürdürülen çalışmalarımız 2012'de sonuçlandırıldıktan sonra Çeşme'ye bir otel yaparak, turizm sektöründe de yerimizi alacağız. Yıllar çok çabuk geçiyor ve Çeşme her geçen gün Türk turizmine damgasını vuruyor. Biz de Çeşme'ye elimizden gelen artı değeri koyacağız.”

 

Editör: TE Bilişim