KTTO: "TÜRKİYE LİMANLARI RUMLARA AÇMAK ZORUNDA"

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Ali Erel, Türkiye’nin AB yolunda limanlarını Rumlara açmak zorunda olduğunu savunarak, "Bu gerçeğe göre davranmalıyız" dedi.

Ali Erel, cumartesi günü gerçekleşcek olan KTTO Genel Kurulu öncesinde KKTC’de yayınlanan Yeni Düzen gazetesi ile yaptığı söyleşide Türkiye’nin limanlarını Rumlara açmak zorunda olduğunu söyledi.

Erel, "Türkiye AB yolunda ilerleyecekse, limanlarını açmak mecburiyetindedir. Türkiye limanlarını açmak durumundadır ve bizim de süratle bu realiteyi bilerek, kendimiz için, toplumumuz için kendi politikalarımızı üretmemiz gerekmektedir. Bu gerçeğe göre davranmalıyız" ifadesini kullandı.

Şu anda KKTC hükümeti ile aralarında yaşanan en somut görüş ayrılığının, Avrupa Komisyonu’nca önerilen ancak Rumlar tarafından engellenen Doğrudan Ticaret Tüzüğü olduğunu anlatan Erel, bu tüzüğe karşı olduklarını söyledi.

Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün Mali Yardım Tüzüğünden ayrılmasını ve AB yardımının kullanılmasını isteyen Erel "Direkt Ticaret Tüzüğü kullanılarak Mali Destek Tüzüğü’nün engellenmesine karşıyız. Biz, Serbest Ticaret Paketi’nin Hükümet ve Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim