TÜRKLİM’den DTO’ya Salvo Atışı

TÜRKLİM’in önceki Başkanı Kaan Gürgenç, “DTO’da alınan kararlar ne hikmetse hep armatörler lehine çıkıyor. Kendi navlunları için hiç gündeme dahi gelmesini istemedikleri durumları, limanlarımız için uygulayabiliyorlar” dedi. Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) 15. Olağan Genel Kurulu sonrası yeni yönetimini seçti.

Limancıları 10 yıldır başkanlık koltuğunda temsil eden Kaan Gürgenç, yerini Mustafa Selçuk’a bıraktı. Genel kurulda raporların okunması ve ibranın ardından konuşmalara geçildi.

TÜRKLİM üyelerinden POLİPORT Limanı Genel Müdürü Fırat Yemeniciler’in derneğimizin DTO ile ilişkileri niye kopuk? Onların yaptırım gücünden yararlanmak adına, iyi ilişkiler kurmalı ve ilişkilerimizi pekiştirmeliyiz yönündeki eleştiriyi yanıtlayan TÜRKLİM’in önceki Başkanı Kaan Gürgenç, şu açıklamayı yaptı: DTO ile bağlantımız çok daha öncelerde, ilk KDV talimatının çıkarılması sırasında koptu. Her ne kadar DTO’nun üyesi olsam da, doğal olarak temsil ettiğim derneğin çıkarlarını korumalıydım ve onu yaptım. Karar da bizim isteğimiz doğrultusunda değişti, işte orada DTO ile iyi ilişkiler de bitti.

BİZİ MESLEK KOMİTESİNDEN ÇIKARDILAR

DTO, bir armatörler kulübü gibi çalışıyor. Oysa, orada armatörlerin dışında başka meslek grupları da var. Ama alınan kararlar ne hikmetse armatörler lehine çıkıyor. Kendi navlunları için hiç gündeme dahi gelmesini istemedikleri durumları, limanlarımız için uygulayabiliyorlar. Yine onlar TÜRKLİM Başkanını meslek komitesinden çıkardılar. Dolayısıyla, meslek komitesinde TÜRKLİM Başkanı’nın ya da üyelerinin olmaması tercihi TÜRKLİM’in değil DTO’nun bir tercihidir. Biz, bize uzatılan her eli sıkarız. Ama diğer yandan limanları temsil eden bir derneğiz ve temsil ettiğimiz kurumun haklarını da koruruz.”

YENİ YÖNETİM LİMANCILIĞI SİYASİ ERKE İYİ ANLATMALI

Başkan Kaan Gürgenç, yeni seçilen yönetim kuruluna da, düşündüklerini çekinmeden dile getirme tavsiyesinde bulunarak, “Yeni dönem rüzgarların daha sert estiği bir bölüm olacak. Öncelikle ‘limancılar çok para kazanıyor’ algısını yıkmalısınız. Küçücük limanlar bile el değiştirirken, astronomik bedeller talep edebiliyor. Limancı, 7 kocası olan; arkalarındaki hinterlanda sıkı sıkıya bağlı kalması gereken ve en az önündeki 5 yıl sonrasını görebilme yeteneğine sahip kişidir. Bizim çok kazandığımızı düşünüyorlar. Lütfen, farklı farklı partilere gidin, bu ön yargıyı çürütecek şekilde tanıtın kendinizi. Yeni yönetimin en önemli görevi, liman olgusunu siyasi erke çok iyi anlatmaktır” dedi ve sözlerini “10 yıl bitti, ben kaçtım görüşürüz” diye tamamladı.

TURKLIM TOPLU

Tek liste ile girilen seçimlerin ardından TÜRKLİM’in yeni yönetimi de şu isimlerden oluştu:

MUSTAFA SELCUKMustafa Selçuk (BAŞKAN) Solventaş

Efe Hatay (YILPORT)

Özgür Soy (KUMPORT)

Turgay Gül (MARPORT)

İbrahim Dölen (BORUSAN)

Aydın Erdemir (TOROS TARIM)

İ. Hakkı Taş (MİP-MERSİN)

Aziz Güngör (EGEPORT)

Bülent Çakın (EGE GÜBRE)

 

 Selçuk ONUR – LOJİPORT

Editör: TE Bilişim