Trabzon'da ihracat yüklemeleri hızla artıyor

Arkas Denizcilik, Trabzon'dan istanbul'a haftalık Feeder servisi bağlantısı ile, ihracat ürünlerini dünyanın birçok limanına direk olarak ulaştırıyor. 2003 yılının ikinci yansında Trabzon ofisiyle Karadeniz Bölgesi'nde faaliyet göstermeye başlayan Arkas, 2006 yılının son çeyreğinde Trabzon Limanı'ndan MSC hattı ile her hafta düzenli konteyner servisi vermeye devam ediyor.

Trabzon Limanı'ndan MSC M/V Şebnem gemisi ile her hafta Trabzon'dan İstanbul'a gerçekleştirilen Feeder servis sayesinde bir seneden daha kısa bir süre içinde 6 bin 500 TEU'luk ihracat rakamına ulaştı. Arkas, aynı hat üzerinde, artacağını düşündüğü ihracat ve ithalat yükleri için Feeder servisini bu yıl sonunda haftada ikiye çıkarma konusunda çalışmalara da başladı.

Mersin Limanı'na tek alternatif Trabzon

Geçen yıllara oranla yükselen ihracat trendi, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en büyük limanına sahip Trabzon'un stratejik önemini de artırdı. Konum itibariyle transit geçiş merkezi olan Trabzon'dan ağırlıklı olarak maden ve gıda sektörü ürünlerinin ihracatı yapılıyor. Türkiye'nin doğu bölgesindeki ihracatçılar Mersin Limanı'ndaki yoğunluğun artmasıyla Trabzon Umanı'nı alternatif olarak kullanmaya başladı. Arkas, bu nedenle; Ordu'nun doğusundan itibaren Doğu Karadeniz ve Sivas'ı da kapsayacak şekilde tüm Doğu Anadolu'daki ihratçılar için talebi karşılayacak oranda konteyner ve yer temin ediyor.

Milliyet Ek

Editör: TE Bilişim