ANKARA - NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Talat, Türkiye'nin Rum Yönetimi'ni tanımasının "intihar" anlamına geleceğini belirtti. Talat, kış aylarında Londra'ya giderek İngiltere Başbakanı Tony Blair Trbet ile görüşebileceğini de açıkladı. Ankaradaki resmi görüşmelerinde Türkiye'den Rum Yönetimi'ni tanımamasını istediğini anlatan KKTC Cumhurbaşkanı Talat, bunun "intihar" anlamına geleceğini söyledi. Talat, "Eğer Türkiye'ye seni AB'ye alacağız, ama önce sen şöyle bir büyük şehirlerini uçaklarınla bombala, yak yık, sonra alalım derlerse, Türkiye bunu yapmaz. Türkiye'den istenen budur" dedi. Türkiye'nin limanlarını ve havaalanlarını, ne pahasına olursa olsun, Rum gemi ve uçaklarına açmaması gerektiğini söyleyen Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum Kesimi'nde Mayıs ayında yapılacak seçimlerden önce, Rum siyasi partilerinin diyalog için Türk tarafına yaklaşabileceklerini kaydetti.

İNGİLTERE ZİYARETİ

KKTC Cumhurbaşkanı, kış aylarında Londra'ya giderek İngiltere Başbakanı Tony Blair ile görüşebileceğini de açıkladı.

"DESTEK ALDIM"

Talat'ın Ankara ziyareti sırasında Camlı Köşk'te kalmaması "protokol krizi yaşandığı" yorumlarına yol açmıştı. Ankara'da bütün kurumlardan açık destek aldığını söyleyen Mehmet Ali Talat, kendisine uygulanan protokolden rahatsızlık duymadığını açıkladı.

"ÇOK İYİ KARŞILANDIM"

Talat, "Bu eğer farklı bir uygulamaysa, tabii sonuçta bu uygulamanın gerekçesinin ne olduğunu mutlaka yetkililer açıklayacaklardır. Ama ben uygulamadan, yani benim gerek sayın Cumhurbaşkanı'nı, gerekse Başbakan'ı, Genelkurmay Başkanı'nı ziyaretimde bir anormallik görmedim. Çok iyi karşılandım" diye konuştu

(Haber: YENİ ŞAFAK).

Editör: TE Bilişim