Sinop-Yalta gemi seferleri, `yetersiz yolcu` yüzünden kaldırıldı

SİNOP - Sinop ile Ukrayna`nın Yalta Limanı arasında geçtiğimiz Mayıs ayında başlatılan, ardından da yeterli yolcu olmaması nedeniyle ara verilen tarifeli gemi seferleri kaldırıldı. TURSAB Sinop il Temsilcisi Adem Tahtacı, yaptığı açıklamada, Sinop ile Ya...
 
SİNOP - Sinop ile Ukrayna `nın Yalta Limanı arasında geçtiğimiz Mayıs ayında başlatılan, ardından da yeterli yolcu olmaması nedeniyle ara verilen tarifeli gemi seferleri kaldırıldı.

TURSAB Sinop il Temsilcisi Adem Tahtacı , yaptığı açıklamada, Sinop ile Yalta arasındaki tarifeli katamaran gemi seferlerinin yolcu yetersizliği nedeniyle muhatapları ile yapılan görüşmeler sonucu iptal edildiğini söyledi.

Tahtacı , bir süredir ara verilen seferleri 23 Ağustos `ta tekrar başlatmayı planladıklarını, fakat yeterli yolcu sayısına ulaşılamaması nedeniyle kaldırmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Güzergahtaki potansiyelin yeterli olmamasının böyle bir karar almalarını zorunlu kıldığını ifade eden Tahtacı , `Bir süre ara verdiğimiz seferlere 23 Ağustos `ta yeniden başlamayı planlıyorduk. Bu konuda Ukrayna `daki muhataplarımızla görüştük. Bize 150-200 yolcu taahhüdü koymuşlardı. Biz bu taahhüde uyduk. 130 ile 150 arası yolcu çıkardık. Fakat karşı taraf yeterli yolcuya ulaşamadığını, mevcut yolcu sayısının da masrafları karşılamadığını söylediler. Bunun sonucunda da tarifeli seferleri iptal ettik` dedi.

Sinop ile Ukrayna `nın Yalta Limanı arasında katamaran gemi seferlerinin ilki, 28 Mayıs `ta düzenlenmişti.

Pazartesi ve cuma günleri Yalta `dan, salı ve cumartesi günleri de Sinop `tan yapılan seferlere yeterli yolcu olmaması nedeniyle bir süredir ara verilmişti.

Dünya

Editör: TE Bilişim