Seferihisar'e lüks liman  

Sakin şehir unvanı aldıktan sonra dikkatlerin üzerine çeken ilçede Nisan ayında hizmete girecek Sığacık Yat Limanı, her türlü konforu sunacak

Seferihisar, önümüzdeki Nisan ayında hizmete girecek yat limanıyla yeni ufuklara açılmayı hedefledi. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yatın limana gelmesiyle, Seferihisar ekonomisine büyük katkı sağlanacak. 440 yat kapasiteli limanın bünyesindeki sosyal tesisler de halka açık olacak.

Sosyal tesisler, bölge halkının ve turistlerin tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanırken, limanda 28 işyeri de yer alacak. Yapılacak gümrük binası ile birlikte Sığacık, İzmir'in dünyaya açılan turizm noktalarından biri olacak.

DENİZE KORUMA

Limanın yapımını üstlenen Kolin İnşaat yetkilisi Fırat Koloğlu, "Hizmete girdiğinde Seferihisar'ın en büyük işletmesine sahip olacak olan Sığacık yat limanı, coğrafi konumu itibariyle de özellikle tercih edilecek. Hiçbir limanda olmayan suyun hareketi de konuraklı liman için büyük avantaj olacak. Alternatif enerjiler kullanılarak, liman suyunun devirdaimi sağlanacak ve böylece denizde bulunan bakteriler oluşmayacak. Denizin canlı hayatı sürekli olacak" dedi.

HALK YARARLANACAK

Koloğlu, "Limanın hizmete girmesiyle diğer limanlarla rekabet ortamına girececeğiz. En az iki yıl boyunca düşük fiyat uygulaması devam edecek. Seferihisar İzmir'e 40, havaalanına 50 dakika yakın olduğundan, limanımıza sadece yurt içinden değil yurt dışından da yat bağlanacak. Yurt dışındaki yat sahibi, hafta sonu Sığacık'a gelip yatıyla gezebilecek. Ayrıca yat limanı içerisinde bulunan sosyal tesislerde fiyatlarımızı düşük tutacağız" diye konuştu.

NELER OLACAK?

Rent a Car
Süpermarket
Tenis kortu
Voleybol sahası
Spor merkezi
Sağlık merkezi
Alışveriş alanları
Restoran
Festival alanı
Cafe Bar
Yat ve yelken kulübü
Köprü
Havuz
Gümrük binası
Akaryakıt istasyonu
Çekek alanı
Kanal içi iskele

Editör: TE Bilişim