Seferihisar beyaza bürünecek

Sığacık Yat Limanı Projesi ve termal kaynaklarıyla uluslararası alana açılan İzmir'in Seferihisar ilçesinde binaların, Akdeniz ülkeleri karakteristiğinde beyaza bürüneceği bildirildi.

Seferihisar Belediyesinin, ''Bu yaz tüm Seferihisar bembeyaz'' sloganıyla başlattığı uygulamaya destek veren kireç üreticisi Öztüre Holdingin, ilçeyi beyaza boyayacak kireçlerin tamamını karşılamayı taahhüt ederken, boyama ekiplerini de göndereceği öğrenildi.

Bu kapsamda Seferihisar'ı beyaz kent yapacak projeye, bugün sembolik olarak eski belediye binasından başlandı.

İlk uygulamaya, ellerinde fırçalarla Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden ve projeye 1500 torba kireçle katılan Öztüre Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Öztüre yaptı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada yaptığı açıklamada, bembeyaz ve tertemiz bir Seferihisar yaratmayı amaçladıklarını belirterek, katkısı nedeniyle Nezih Öztüre'ye teşekkür etti.

Çalışmalara ilk olarak ana caddeden ve Sığacık yolundan başlanacağını belirten Soyer, ''Sığacık yolu ve ana caddede, tüm kaldırımları, duvarları, yapıları beyaza boyayacağız. Büyük bir heyecanla eski belediye binasından başladık, tüm Seferihisar'ı beyaza boyayana kadar devam edeceğiz. Bu projenin son tarihi yok, tüm binaları boyamış olsak dahi yeniden başlayacağız. Seferihisar sürekli temiz kalacak'' dedi.

Öztüre Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Öztüre ise Başkan Soyer'i ziyarete, çikolata, şeker ve çiçekle değil, üretimleri olan kireçle geldiklerini belirterek, Seferihisar'ın bembeyaz oluncaya kadar ekip ve kireç ihtiyacını karşılayacaklarını bildirdi.

Editör: TE Bilişim