SAMSUN'DA DEVİR 6 NİSANDA

Samsun Limanı, 6 nisanda resmen Ceynak’a devredilecek. Faaliyetlerin hemen hemen durduğu limanda personele nakil tebliğleri de yapıldı.

Samsun Limanı, 6 Nisan’da resmen Ceynak’a devredilecek. Faaliyetlerin hemen hemen durduğu limanda personele nakil tebliğlerinin yapıldığı bildirildi. TCDD döneminde çalışan personelin Haydarpaşa, İzmir ve Derince limanlarına gönderileceği öğrenildi.

Kendisine ulaştığımız Ceynak Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, devir işlemlerinin sürdüğünü doğrulayarak, işlemlerin 6 Nisan’a kadar tamamlanacağını söyledi. 6 Nisan Salı günü düzenlenecek bir basın toplantısıyla devir işlemi kamuoyuna duyurulacak. aliavci.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürlüğü'ne ait Samsun Limanı'nın 36 yıl süreyle işletme hakkının devri ihalesinde en yüksek teklifi 125 milyon 200 bin dolar ile Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş. vermişti. Samsun Limanı'na yaklaşık 50 milyon dolarlık daha ilave yatırım yapacaklarını belirten Ceynak Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, limanı yatırımlarla karlı duruma getireceklerini, Samsun Limanı'nın Karadeniz'in en önemli limanlarından biri olduğunu söyledi.

Samsun Limanı’ndaki mevcut ekipmanlar

Bir kılavuz botu, 3 römorkör, 2 palamar botu ve bir hizmet botu mevcut bulunan Samsun Limanında, elleçleme ekipmanları arasında 25-42 tonluk 3 adet dolu ve 8 tonluk 2 adet boş konteyner forklifti, 3-35 tonluk 19 adet rıhtım vinci, 10 tonluk 2 adet saha vinci, 5-25 tonluk 6 adet mobil vinç, 5 adet standart ve 7 adet kısa mastlı forklift ve 2 adet 1.6
tonluk mini loder yer alıyor.

Konteynerize yük için boş alanın da bulunduğu limanda, 35 tonluk genel amaçlı bir vinçle yükleme ve boşaltma yapılıyor.

Limanda TMO'ya ait 30 bin ton kapasiteli bir hububat silosu bulunuyor ve limana bitişik 71 bin metrekare alanı kaplayan Serbest Ticaret Bölgesi, 1998 yılı sonundan bu yana hizmet veriyor.

Liman Kuzey Avrupa, BDT ve Ortadoğu ülkeleri arasında demir-kara-denizyolu kombine taşımacılığa hizmet veren feribot köprü sistemine de sahip durumda.

Ayrıca, UPM Nakliyat tarafından yaptırılan ve Rus trenlerinin ray açıklıklarının Türk demiryollarına adaptasyonunu sağlayacak rampa sistemi de liman içerisinde bulunuyor.

 

Editör: TE Bilişim