Avrupa’da şiddetli kar ve fırtına uyarısı

Avrupa Meteoroloji Servisleri Ağı (EUMETNET), İskandinavya’dan Orta Avrupa’ya hareket eden alçak basınç sisteminin şiddetli kar ve fırtınaya yol açacağı uyarısında bulundu.

CENEVRE - Merkezi Cenevre’de olan ve 23 ulusal meteoroloji servisini bünyesinde barındıran EUMETNET’in açıklamasında, yarın akşam saatleri itibariyle başlaması beklenen kötü hava koşulları çerçevesinde, Almanya ve Danimarka’da saatte 125 kilometre hızla esen şiddetli rüzgarlar olabileceği belirtildi.

Açıklamada, Alpler’in kuzeyinde kar yağışı beklendiği ve kış mevsiminin başında çığa neden olabilecek kar miktarının düşebileceği kaydedildi.

Bu arada Hollandalı yetkililer, kötü hava koşulları uyarısı nedeniyle Avrupa’nın en büyük limanı olan Rotterdam Limanı’nı, rüzgarın saatte 100 kilometre hızla eseceği ve 4 metre yüksekliğinde dalgalar oluşabileceği tahminleri üzerine kapatmaya hazırlanıyor.

İngiltere hükümeti ise, doğu kıyıları kesiminde seller meydana getirebilecek gelgit olasılığını görüşmek üzere kriz komitesini topladı.

 

Editör: TE Bilişim