Rekabet Kurulundan 2 Limanın Devrine İzin

ANKARA - Rekabet Kurulu'nun duyurularına göre, T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait Samsun Limanı'nın işletme hakkının 36 yıl süre ile Türkerler-Kolin Ortak Girişim Grubu veya Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş?ye devri işleminde izin talebi ile ilgili yapılan değerlendirmede, ''adı geçen teklif sahiplerinden herhangi biri tarafından gerçekleştirilecek muhtemel devralma işlemi sonucunda kanunda belirtilen nitelikte hakim durum yaratılmasının veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesinin ve böylece ilgili pazarda rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmadığı'' belirtilerek, bu nedenle bildirim konusu işleme izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi. 

     Bandırma Limanı işletme hakkının 36 yıl süre ile Çelebi Ortak Girişim Grubu veya Global Liman-Torunlar Ortak Girişim Grubu veya Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırımları Ticaret A.Ş'ye devri işleminde izin talebi ile ilgili yapılan değerlendirmede de aynı sonuca varıldı. Adı geçen teklif sahiplerinden herhangi biri tarafından gerçekleştirilecek muhtemel devralma işlemi sonucunda kanunda belirtilen nitelikte hakim durum yaratılmasının veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesinin ve böylece ilgili pazarda rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmadığı belirtilirken, devir işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığı kaydedildi. 

     Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş?ye ait 15 fabrikanın varlık satış yöntemi ile özelleştirilmesi konusunda görüş sorması üzerine Kurul, alıcı adayları belli olmadan; şu aşamada herhangi bir ön koşul konulmasına veya başka bir kısıt getirilmesine gerek olmadığına karar verdi. 

     Ancak, Kurul, ÖİB'ye, ''alıcı adayları belli olduktan sonra, 1998/4 sayılı Tebliğ?in 5. maddesi uyarınca yapılacak değerlendirmede 4054 sayılı Kanun?un ilgili maddelerine aykırılıklar ve sakıncalar belirlenmesi halinde, devirle ilgili koşul ve yükümlülükler getirilebileceği veya devre izin verilmeyebileceği, dolayısıyla bu hususun ihaleye katılacak teşebbüsün/teşebbüslerin bilgisine sunulması bakımından ihale şartnamesinde belirtilmesinin gerekli olduğu'' konusunda uyarıda bulundu.(AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim