Port Akdeniz Limanı, devreye soktuğu yeni uygulamasıyla ihracatçıya ve ithalatçıya özellikle liman operasyonlarında maliyet ve zaman avantajı sağlayacak.

Port Akdeniz Limanı, yeni bir uygulamayı devreye soktu. Mayıs ayında başlattığı “Liman Geçici Gümrüklü Sahasında 14 süreli ücretsiz mermer depolama” hizmetine devam eden şirket, yeni uygulamasıyla ihracatçıya ve ithalatçıya özellikle liman operasyonlarında maliyet ve zaman avantajı sağlayacak.

Son zamanlarda ebat ve tonaj farklılıkları nedeni ile mermer kesimlerinde büyük artış olduğu ve bu işlemlerin önemli zaman ve maliyet kayıplarına neden olduğunu dile getiren liman yetkilileri, bu kayıpların minimize edilmesi ve operasyon sürecinin hızlandırılması adına 18 Eylül tarihinden itibaren liman içerisinde taş kesim hizmetine başlayacaklarını duyurdu.

Taş kesimi hizmeti ile ilgili uygulanacak tarife ve izlenecek iş akış süreci ise şöyle: Taş kesim hizmeti: $200+KDV(terminal, ara nakliye, tartım ve kesim hizmeti dahildir). Bu tarife 31.12.2017 tarihine kadar geçerli. Taş kesim hizmeti saat 08.00 - 18.00 arası verilecek. 

Editör: TE Bilişim