Port Akdeniz – Antalya Limanı’nda Bir İlk

Türk rivierasının en önemli noktasında bulunan ve Türkiye’nin önde gelen Liman İşletmesi Global Liman İşletmeleri’ne ait Port Akdeniz – Antalya Limanı 31 Ekim 2014 tarihinde bir ilke daha imza attı.

Antalya Limanı’nı uzun yıllardır ana liman olarak kullanan Aida Cruise’e ait Aida Diva isimli yolcu gemisi ve 2012 yılında Antalya Limanı’nı ana liman olarak kullanmaya başlayan TUI Cruise’a ait Mein Schiff II isimli yolcu gemisi aynı gün Antalya Limanı’nda ağırlandı.

Yaklaşık 9.000 yolcunun indi bindi yaptığı Antalya Limanı Port Akdeniz’de yapılan başarılı organizasyon neticesinde Port Akdeniz Antalya Limanı, Kruvaziyer Operasyonu alanındaki tecrübesini bir kez daha kanıtladı. Port Akdeniz – Antalya Limanı’nın hali hazırda bulunan yolcu terminali ve bagaj hangarına ilave olarak Liman sahasına kurduğu 1.000’er m2’lik 2 adet günübirlik terminal, teknik donanımı ve eksiksiz alt yapısıyla tüm gün hizmet verdi. Kruvaziyer yolcularının rahatlığı için günübirlik terminaller içine konan ilave havalandırma ve aydınlatma sistemlerinin yanı sıra bagajlar için yerleştirilen x-ray’ler sayesinde rahat bir operasyona imza atan Port Akdeniz Antalya Limanı böylelikle, aynı anda rahatlıkla indi bindi yapan iki gemiye hizmet verecek durumda olduğunu kanıtladı.

Kruvaziyer turist yolcusunun profilini göz önünde bulundurduğumuzda bir gün içinde ayak bastı yapan 9.000 yolcu, turizm sezonunun sona ermekte olduğu bu günlerde bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamıştır. Yapılan başarılı operasyon; önümüzdeki yıllarda Antalya Limanı’nı destinasyon olarak belirleyecek yeni Cruise firmaları için de önemli bir referans oldu.

Editör: TE Bilişim