Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, denize kıyısı olan iller arasında Karadeniz Bölgesi'nde 1., Türkiye genelinde 5. sırada ihracat merkezi konumunda olan Ordu'ya, bir liman yapılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

ORDU (İHA) - Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, halen inşaatı süren Dereyolu'nun tamamlanması ve bir limana kavuşulması halinde Ordu'nun büyük bir ihracat merkezi konumuna geleceğini söyledi.

Vali Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada, denize kıyısı olan iller arasında Karadeniz Bölgesi'nde 1., Türkiye genelinde 5. sırada bir ihracat merkezi konumunda olan Ordu'ya bir liman yapılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Halen Ordu'yu Sivas'a ve oradan İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan 'Dereyolu Projesi' olarak anılan karayolunun inşaatının devam ettiğini ve aynı zamanda devlet Betkanyon karayolu bünyesine alındığını hatırlatan Vali Kemal Yazıcıoğlu, "Şu an dere yolumuz yapılıyor. Bir kaç yıl içinde İç Anadolu buraya, burası İç Anadolu'ya gidip gelecek. Eğer
Ordu'da bir liman olursa Ordu ili hem karayolu hem denizyolu açısından önemli bir kavşak noktası olacak. Karadeniz sahil yolu yapılıyor ve bitmek üzere. Dereyolu inşaat halinde ve bir kaç yıl içinde tamamen bitecek. Eğer Ordu'da bir liman olursa Kafkasya ve Orta Asya İle iş yapan büyük firmalar Ordu'ya gelecek. Bu durumda Ordu ili tam bir ihraca! merkezi konumuna erişecek" dedi.

Vali Yazıcıoğlu, Ordu Üniversitesi'nin Haziran ayında kararının çıkacağını. Samsun-Fatsa demiryolu hattının fizibilite hazırlıklarının yapıldığını belirterek, "Ben önümüzdeki yıllar için umutluyum. Ordu daha iyi bir konuma gelecek. Öncelikle yıllardır konuştuğumuz üniversite konusu bu yıl sonuçlanıyor. Bundan sonra Öncelikli sorunumuz liman olacak" diye konuştu.

(Kaynak: Türkiye Trabzon/Metin Akyürek)

Editör: TE Bilişim