OKYANUS AŞIRI ÜLKEDEN HOPA LİMANI’NA MİSAFİR GELDİ.

Güney Kore’den aldığı proje yükünü 45 günlük seyir süresinden sonra Hopa Limanı’na getirdi

HOPA- Hopa Limanı yeni bir başarılı projeye imza attı. Her geçen gün altyapısını güçlendirmeye devam eden Hopaport buna paralel peş peşe yaptığı çalışmalarla hedeflerine de emin adımlarla ulaşıyor.

Son olarak 2012 yılında yaptığı 4 farklı müşteri ile yapılan çalışmada toplam 80.000 cbm hacminde proje yükü transit aktarma operasyonu başarıyla tamamlayan Hopaport, şimdi yeni bir transit aktarma projesini başarı ile yürütüyor.  Hong Kong bayraklı 30 bin DWT’lik M/V Da Kang gemisi Kore’nin Pyeongtaek Limanı’ndan yüklediği doğalgaz santrali ekipmanları ile Hopa Limanı’na demir attı.

Hopa Limanı’nın başarılı Kılavuz Kaptanı ve römorkörleri eşliğinde Hopa Limanı’na yanaşan 30 bin ton DWT kapasiteli gemideki 35 ile 240 ton ağırlığında değişen doğalgaz santrali ekipmanları vinçli gemilerden nehir tipi gemilere yüklenerek Volgadon nehiri üzerinden Kazakistan’a gönderilecek.

Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer yaptığı değerlendirmede Hopaport olarak birçok avantajları bulunduğunu ve bunları değerlendirme anlamında çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade ederek    “ 2150 metre ana mendirek uzunluğu sayesinde liman sahası emniyetli ve sakindir. Bu nedenden dolayı Hopaport, gemiden gemiye tahliye ve yükleme için en uygun avantajlara sahiptir.

Uzun bir seyir süresinden sonra Kore’den Hopa Limanı’na gelen M/V Da Kang gemisi yükünü boşaltmak için yanaşmış bulunuyor. 2 gün gibi kısa bir sürede M/V Da Kang gemisindeki proje yükünü 3 adet nehir tipi gemiye gemiden gemiye yükleme yöntemi ile aktarılarak nihai destinasyona ulaştırılacak.

HopaPort Türkiye’deki önemli limanlar ile kıyaslandığında çok önemli avantajlara sahiptir. HopaPort bünyesinde bulunan tank terminali, ro ro rampası, tahıl terminali ve tahıl siloları, konteyner sahası ile aynı anda dökme yük, genel kargo, proje yükü, tahıl, sıvı dökme yük, tehlikeli yük, konteyner hizmetlerini verebilen Türkiye’deki tek özel liman işletmesi konumundadır. Bu özellik müşterilere çok önemli bir avantaj sağlamaktadır. HopaPort Limanı müşterilere farklı hizmetleri aynı anda sunabilmektedir.

HopaPort bünyesinde bulunan vinç ve ekipmanlar ile 50 ton ile 600 ton arası her türlü proje yükü ve heavy lift dediğimiz özel yüklere hizmet verebilen ender limanlardan bir tanesidir. HopaPort Limanı’nda 2150 metre uzunluğundaki ana mendirek ve 470 metre uzunluğundaki tali mendirek sayesinde korunaklı liman içinde gerekli güvenlik önlemlerini alarak her türlü limbo (double banking) operasyonunu rahatlıkla yapabilmektedir. ” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim