'Nemrut Limanı projesi haftaya onaylanacak'

Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, Nemrut Limanı'nı bir an önce kurmak istediklerinin müjdesini verdi.

Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, Aliağa'daki Nemrut Limanı 'nın dev bir konteyner limanı olarak bir an önce kurulmasını sağlayacak bütüncül imar planlarının önümüzdeki hafta Bayındırlık Bakanlığı tarafından onaylanacağı müjdesini verdi. İzmir TV'de yayınlanan 'Gazeteciler' programının konuğu olan Erbakan, Nemrut Limanı bütüncül imar planının, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın onayından geçtiğini belirtti. Aliağa'da uzun zamandır kurulacak olan Nemrut Limanı ve çevresiyle ilgili 1980'li ve 90'lı yıllarda yapılan 5-6 ayrı plan bulunduğunu ve bu durumun da sıkıntı yarattığını belirten Erbakan, 17 kurumdan görüş alarak bütüncül imar planını hazırladıklarını söyledi.

KONTEYNER AĞIRLIKLI

Yeni Asır Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muzaffer Oktay'ın hazırlayıp sunduğu programda, İzmir'e yapılacak yatırımlar konuşuldu. Nemrut Limanı'ndan geçecek demiryolu ring çalışmasının devam ettiğini belirten Erbakan, projede 23 onaylı iskele bulunduğunu açıkladı. Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı'nın da Nemrut Projesi'ni onayladığım dile getiren Erbakan, "Nemrut, konteyner ağırlıklı bir liman. Yıllardır sorunu çözemiyorduk. Ancak son noktaya geldik. Bütüncül plan, projenin hızlanmasını sağlayacaktır. Nemrut, İzmir ekonomisi için çok büyük bir fırsat" şeklinde konuştu.

Müsteşar Erbakan, programda, yıllardır yapılması için büyük mücadele verdiği Kordon yolu projesiyle ilgili ısrarlı tavrını sürdürdü. Yeni Asır Gazetesi Haber Müdürü Meltem Seyis, Erbakan'a, Kordon-yolu'na karşı çıkan İzmirlilere, "Cumbalı evler yıkılırken İzmirliler neredeydi?" dediğini hatırlatarak, "Neden Kordonyolu'nda bu kadar ısrar ediyorsunuz" diye sordu. Erbakan, Kordon'da dolgunun yapıldığım, ancak karşı çıkılması yüzünden üzerine yolu yapamadıklarını söyledi.

(Soldan sağa) Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, Yeni Asır Yazı İşleri Müdürü Muzaffer Oktay, Yeni Asır Haber Müdürü Meltem Seyis, Yeni Asır Yazarı Selamettin Bayındır ve Milliyet Ege Yayın Koordinatörü Münir Koçarslan, İzmir'in yollarını konuştu.

KORDON YOLUNA ALTERNATİF

YAKLAŞIK 1.5 saat süren programda, Kordon yolunun alternatif güzergahları da konuşuldu. Erbakan, Kordonyolu'nu, rekreasyon alanının altından geçirebileceklerini, ancak bunun için 200 milyon dolardan fazla para gerektiğini belirtti. Ayrıca yol Pasaport İskelesi'ne ulaştığında, deniz içinden tünelle iskelenin arkasından dolanarak, Konak Pier'in önüne bağlanmasının da düşünüldüğü belirtildi. Müsteşar Sabri Erbakan, İzmir Çevreyolu inşaatına da değindi. Erbakan, geçtiğimiz aylarda Girne Kavşağı'na bağlanan çevreyolunun Çiğli kavşağına kadar olan bölümünün, Eylül ayı başında açılacağını belirtti.

Kaynak: SABAH İzmir

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim