EGE Bölgesi'nin ilk özel konteyner limanını 2009 yılında Aliağa'da hizmete açan Nemport Liman İşletmeleri & Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş hizmet verdiği hatlar arasına ZIM hattını da ekledi. ZIM hattının Atlantik servisi 4250 TEU kapasitesine sahip 7 gemi ile haftalık olarak Nemport Limanı’na uğrak yapacak.
 
ZIM LINE 2 Nisan’da ZIM Texas gemisi ile ilk Nemport uğrağı yaparak Ege Bölgesi’ndeki ihracat ve ithalat firmalarına direk Amerika bağlantısı sağladı. Bundan sonra Nemport Limanı’ndan  19 günde Newyork, 21 günde Norfolk ve 23 günde Savannah limanlarına ulaşım sağlanacak.
 
Nemport’a uğrak yapan ilk ZIM TEXAS Gemisi ZIM LINE ve Nemport Liman İşletmelerinin Yönetici ve çalışanlarının da katıldığı  görkemli bir tören ile karşılandı. Törende gemi kaptanına plaketini Genel Müdür Yardımcısı Özer Arıca verirken, ZIM Türkiye Temsilcisi Belstar Denizcilik Genel Müdürü Josi Çikurel’e plaketini , verdi. Nemport Limanı’nın Ege Bölgesi ve Türkiye ekonomisi için önemine değinen Cem Heris, limanın ZIM seferlerinin başlamasıyla Türkiye’nin Amerika’ya doğrudan açılan kapısı olacağını vurguladı. Nemport Limanı’ndan gördükleri yakın ilgiden memnun olduklarını dile getiren Josi Çikurel ise, “İş birliğimizin gerek ZIM için gerekse Nemport için hayırlı olacağını ve uzun yıllar devam edeceğini düşünüyorum. Bu işbirliğinin her iki taraf için de kazançlı olmasını diliyorum. Nemport yönetimi her limanda görmediğimiz bir sıcaklıkla karşıladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Nemport

Ekim 2009’da Ege Bölgesi’nin ilk özel konteyner limanı olarak hizmet vermeye başlayan Nemport Liman İşletmeleri & Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş. kısa sürede güvenilir ve ekonomik taşımacılığın adresi oldu. Uluslararası deniz taşımacılığı alanında söz sahibi hatlar tarafından tercih edilen Nemport, Admiral, Borchard, CMA CGM, CSAV, Contaz, Hapag-Lloyd ve MSC gibi konteyner hatlarının yanı sıra artık ZIM Line’na da hizmet vermeye başlıyor. Aliağa Nemrut Körfezi’nde 110.000 m2’lik bir alanda faaliyet gösteren Nemport, limandaki yük çeşitliliğinin arttırılabilmesi için Ro-Ro gemilerinin yanaşabileceği ilave tesis yatırımı için de kolları sıvadı. 670 metre uzunluğunda 40 metre genişliğindeki mevcut limana yapılacak yaklaşık 650 m2’lik rampa ile yılda yaklaşık100 Ro-Ro gemisinin limana yanaşması hedefleniyor.

Fotoğraftakiler: Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Heris, ZIM Türkiye Pazarlama ve Satış Müdürü Mirey Çikurel, ZIM Türkiye Temsilcisi Belstar Denizcilik Genel Müdürü Josi Çikurel Josi Çikurel, Nemport Yönetim Kurulu Başkanı Cem Heris

Editör: TE Bilişim