Mudanya İskelesi Büyükşehire Devredildi

Bursa’da 1955 yılından beri kullanım hakkı Mudanya Belediyesi’ne ait olan Mudanya iskelesi Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

1955 yılından itibaren kullanım hakları Mudanya Belediyesi’nde olan Mudanya iskelesi olarak da bilinen Uluslararası ISPS kodu olan tahmil ve tahliye iskelesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Cuma günü Sabah saatlerinde Mudanya Belediyesi’ne gelerek iskelenin devrini alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, aynı gün içerisinde söz konusu iskeleyi Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devretti.

Devir işlemlerinden sonra Mudanya Belediyesi iskelede bulunan demirbaşa kayıtlı malzemelerini teslim alırken, elektrik ve su saatlerini de söktü. Devir işlemlerinin aceleye getirildiğini, bunu yargıya taşıyacaklarını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “1955 yılında kullanım hakkı Mudanya Belediyesi’ne verilen bir iskele, aynı gün içerisinde apar topar devrediliyor” dedi. 2015 Aralık ayı içerisinde Bakanlar Kurulu kararıyla iskelenin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisin gerçekleştiğini hatırlatan Türkyılmaz, “Biz bu karara karşı hukuki yollara başvurduk. Dava devam ediyor. Bu süreç işlerken devir işlemleri yapıldı. Bize göre yapılan işlemler yanlıştır” dedi.
Editör: TE Bilişim