Mısır'da 7 liman kum fırtınasından dolayı kapatıldı

KAHİRE (AA) - Mısır’da dün akşamdan bu yana etkili olan kum fırtınası deniz trafiğini olumsuz etkiliyor. Kum fırtınası nedeniyle oluşan dev dalgalar ve görüş mesafesinin iyice düşmesi nedeniyle 7 liman kapatıldı.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan İskenderiye Liman İşletmeleri Müdürü Memduh Atıyye, olumsuz hava şartları nedeniyle Akdeniz’de 3 metreye varan dalgaların oluştuğunu ve ayrıca kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin de iyice düştüğünü belirtti. Atıyye İskenderiye Bugazi ve Dahile Limanlarında faaliyetlerin durdurulduğunu duyurdu.

Öte yandan Kızıldeniz Liman İşletemeleri Müdürlüğü de olumsuz hava şartlarından dolayı Kızıldeniz’deki 5 Liman’da faaliyetlerin tamamen durdurulduğunu ve limanların kapatıldığını açıkladı.

Kızıldeniz’de kapatılan limanların; Edebiyye, Ayn es-Suhna, Port Tevfik, Zeytiyat ve Şarm eş-Şeyh limanları olduğu öğrenildi Dün akşam başlayan kum fırtınası ve olumsuz hava şartları, Mısır ve diğer Kuzey Afrika ülkelerinin yanı sıra Suriye, Ürdün ve Lübnan’da da etkili oluyor.

Editör: TE Bilişim