Türkiyede liman özelleştirmelerinden sonra limanlar arasındaki rekabet de arttı. Bu rekabet aynı zamanda limanların karlarını da düşürdü. Limanlar, artan bu rekabet ortamında diğerlerinden öne geçebilmek için  yatırımlarını da arttırmak zorunda kalıyor.

Limanlar için kreyn imal eden şirketlerin de teklif verme sürecinde zor bir rekabet yaşadıkları ayrı bir gerçektir. Bu rekabette PSA-Akfen Mersin Port'un gantry kreynlerinin (konteyner yüklemesinde kullanılan özel kreynler) ihalesini ZPMC kazanmıştı. PSA-Akfen Mersin Port, 2010 yılı Aralık ayında gantry kreynde dünyanın tartışmasız lideri ZPMC ile 2 adet gantry kreyn için anlaşma imzalamıştı.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, en son teknoloji ürünü ZPMC STS gantry kreynler,  PSA Akfen Mersin Limanına teslim edildi.

ZPMC Akdeniz Satış Müdürü H. Önder Türker, şunları vurguladı: 'PSA, dünyanın lider liman işletmecisi, PSA-Akfen Mersin Port da Türkiye'nin önemli kapılarından birisi. Böylesine önemli bir limanda bizim kreynlerimiz tercih edildiği için gururluyuz. ZPMC Akdeniz, liman işinde önemini her geçen gün arttırıyor. Akdeniz,Orta Doğu ve karadeniz bölgeleri için en iyi kalitede hizmeti sunabilmek için, ejderha yılı olan 2012'de gereken neyse yapacağız'

 

Editör: TE Bilişim