Mersin Limanı’nın kapasitesi 3 kat artıp, Pire’ye rakip olacak

PSA-Akfen, işletmeye başladığı Mersin Limanı’nda çalışmalara hız verdi. Liman’ın konteyner kapasitesi 640 binden 1 milyon 700 bine çıkarılacak

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş’nin (MIP), 11 Mayıs 2007 tarihi itibari ile işletmeye başladığı Mersin Limanı’nda çalışmalar başladı. Toplam 755 milyon dolar karşılığında 36 yıllık imtiyaz hakkına sahip olan PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu hedefinin, limanı Türkiye’nin en iyi limanı haline getirerek Malta ve Pire limanları konumuna taşımak olduğunu açıkladı. MIP yetkililerinin, uluslararası transit liman yapmak için yoğun bir çalışma içine girdiği limana 36 yılda toplam 500 milyon dolarlık yatırım yapacağı ve bu yatırımın yüzde 75’ini ilk 10 yıl içerisinde tamamlanmasının planladığı öğrenildi. Dünyanın en büyük konteyner işletmecisi olan ve 25 liman işleten PSA’nın Mersin Limanındaki yıllık 640 bin olan konteyner kapasitesini de ilk 3 yıl içerisinde 1 milyon 700 bine çıkartmayı hedeflediği belirtildi.

Turizm yatırımı çeker

Konuyla ilgili bilgi veren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Kadri Şaman limanın transit hale gelmesi durumunda, Mersin’e turist akışının da sağlanacağını ifade etti ve “Dolayısıyla yeni turistik tesislerin yapılması kaçınılmaz olacak” dedi.

Kaynak: VATAN Gazetesi

Editör: TE Bilişim