Mersin Limanı Konteynır Limanı Olma Yolunda Hızla İlerliyor

Özelleştirilmesinin ardından sıkıntıların yaşandığı Mersin Limanı'nda sorunlar çözülürken, liman konteynır limanı olma yolunda hızla ilerliyor.

Normal konteynır rıhtımlarında yapılan yükleme boşaltma yanında daha önce konteynır taşımacılığında kullanılmamış 1 ve 2. rıhtımlarda da konteynır yükleme ve boşaltma çalışmaları yapılıyor.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) tarafından getirilerek isimleri Fenerbahçe'nin ünlü Brezilyalı futbolcuları Alex ve Carlos'un isimlerinin verildiği özel konteynır vinçleri daha önce saatte bir konteynırın bile güçlükle yüklendiği rıhtımda kısa sürede yükleme çalışmasını bitiriyor. Geçen yılın aynı dönemine göre konteynır trafiğinde yüzde 24'lük bir artış olduğu bildiriliyor.


Gemilerin büyük bir hızla işlerin kısa sürede tamamlanması ve sıkışıklığın giderilmesi için öncelikle yatırım yaptıklarını kaydeden Tezkan, yatırımların halen devam ettiğini bildirdi. Yapılan yatırımların 30 milyon doları geçtiğini belirten Tezkan, "İşletmeyi devralmamızın ardından dünyada 70, Türkiye'de ise ilk olan 450 bin Avro'luk konteyner istifleme makinesinin yanı sıra 20 ton kapasiteli 4 makine aldık. Artık liman içerisinde ekipman sıkıntısı kalmamıştır." dedi.

Ekipman yatırımlarının ardından çalışmalarındaki verimliliğin arttığını kaydeden Tezkan, geçen ay yüksek çalışma performansı gösteren ve 7,5 saatte 237 konteyner elleçlemesi yapan operatörlerinin olduğunu ifade etti.

Yeni yatırımlar ve hızlı tempolu çalışmayla, şimdiye kadar alınamayan sonuçları Mersin Limanı'na kazandırdıklarını belirten Tezkan, önceki yıllara ait elleçleme rekorlarını geçtiklerini sözlerine ekledi. (Cihan Haber Ajansı)

Alıntı: Haberler.Com

Editör: TE Bilişim