Martaş'ta iskele boyu uzatılacak

Çebi Denizcilik Genel Müdürü Engin Özçelik, Martaş'ın  iskele boyunu yeni bir tevsiat planıyla 50 ila 100 metreye kadar uzatmak üzere Bayındırlık Bakanlığı’na müracaat ettiklerini açıkladı.

Martaş'ta çağdaş limancılığın gereği olan tüm hizmetlerin, genel antrepo işletmeciliği de dahil, eksiksiz olarak yerine getirildiğini belirten Engin Özçelik, Trakya'nın uluslararası ilk özel sektör limanı olan Martaş'ın ve terminalin yıllık 3.5 milyon tonluk yükleme-boşaltma kapasitesine sahip  kuruyük ve kuru dökmeyük ağırlıklı olarak Gruba ait şirketlerin yanı sıra üçüncü şahıslara da hizmet verdiğini söyledi.

 

Dökme yük, karışık yük elleçlemesini yapabilecek en modern ekipmanlara sahip ve iskele draftı 25 metreyi bulan Martaş'ın otoyol ve sanayi bölgelerine yakınlığıyla da ulaşım bakımından cazip imkanlar sunduğunu ifade eden Özçelik, iskele boyunu yeni bir tevsiat planıyla 50 ila 100 metreye kadar uzatmak üzere Bayındırlık Bakanlığı’na müracaat ettiklerini açıkladı.

Sözkonusu inşaat tamamlandığında Capesize gemilerin de Martaş’a yanaşabileceklerini ve çok rahat şekilde tahliyesi veya yüklemesinin yapılabileceğini belirten Özçelik, bölgede çok ciddi büyüme gösteren çimento sanayii yatırımlarına da ana liman olarak hizmet vereceklerini kaydetti. Özçelik, "Bayındırlık Bakanlığı'mızın  ekonomimize önemli katkılar sağlayacak bu yatırımımızı kısa zamanda onaylayacak şekildeki  ilgilerini bekliyoruz" dedi.

 

Kaynak: Osman Öndeş, Haber/Referans Gazetesi

Yayın Tarihi: 28.12.2006

Editör: TE Bilişim