MARPORT'tan Açıklama: Marport’ta Çalışma Bakanlığı’ndan İzin Almış Bir Sendika Bulunmuyor...
 
Türkiye'nin en büyük özel limanı olan Ambarlı’da yerleşik Marport’ta herhangi kanuni gerekçeye dayanmadan iş makinesi operatörlerince iş disiplinine uymayan ve iyi niyet kurallarını aşan eylemlerle hukuka aykırı bir şekilde iş yavaşlatma eylemleri gerçekleştirilmiştir.

Şirket yetkililerince gerekli uyarılar yapılmasına ve her türlü iletişim koşulları yaratılmasına rağmen bu eylemlerin devam etmesi üzerine iş kanunun 25. maddesi kapsamındaki haklı nedenlerle bu tarz hukuksuz davranmaya devam eden bazı iş makinesi operatörlerinin iş akitleri fesh edilmiştir.

Bu karar üzerine, söz konusu kişiler dışardan bir grup kişiyi de alarak 16 Temmuz da  Marport’un faaliyetini engellemeye çalışmış, bu  yasa dışı gösteri güvenlik güçleri tarafından dağıtılmıştı.

Bugün bir kısım Liman – İş Sendikası  temsilcisi ve üyesi işten çıkarılan çalışanları da yanlarına alarak Arkas Esentepe binası önünde  basın açıklamasında bulundu.

Marport yetkilileri konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. “Liman-İş Sendikası tarafından yanlış yönlendirilen bir  grup çalışanımızın  kanunsuz eylemlere  devam ettiği üzülerek müşahede edilmektedir.

Bugün Arkas Holding A.Ş.’nin  Esentepe Binası önünde  bir grup tarafından yapılan gösteri sonrasında Liman-İş Sendikası tarafından  dağıtılan basın duyurusuyla gerçek dışı bilgilerle kamuoyu ve bu gruba dahil olmayan diğer çalışanlarımız yanıltılmaya çalışılmıştır. 

Arkas Grubuna dahil her şirket gibi liman faaliyetlerinin yürütüldüğü Türkiye’nin en büyük limanı Marport A.Ş. de anayasa ve kanunlara saygılıdır ve harfiyen uygulamaktadır. Kişi ve kurumlar sahip oldukları hakları yasaların belirlediği yöntemlere göre ve bu sınırlar çerçevesinde kullanılabilir.

Şirketimizin sendikalaşmayı engelleyici herhangi bir tutum ya da davranışı olmamıştır. Ancak Liman-İş Sendikası tarafından yanlış yönlendirilen çalışanlarımızın bir kısmı  hukuki  dayanağı olmadan  önceleri işi yavaşlatmış defalarca yazılı uyarıda bulunulmasına rağmen iş yavaşlatma eylemi sürdürülerek işi durdurmaya kadar devam etmiştir.

Çalışanlarımıza mevcut ve mümkün olan her imkan kullanılarak işlerine geri dönmeleri çağrısı yapılmıştır. Bir kez daha bu vesile ile bu çağrıyı tekrarlıyoruz. Kendilerine yapılan baskı ve tehditlerden korkmadan birçok çalışanımızın yaptığı gibi iş başı yapmaya davet ediyoruz. Hiçbir kişi ya da kuruluş kanunlardan ve bunları uygulamakla görevli devlet makamlarından  güçlü değildir.

Limanımız sadece Türkiye’nin değil Avrupa ve dünyanın her bakımdan en gelişmiş konteyner terminalleri arasında yer almaktadır. Böyle bir işyerini yasadışı yöntem ve eylemlerle atıl hale getirmeye çalışan herkesin bunun hukuki ve vicdani sorumluluğuna katlanması kaçınılmaz olacaktır.

KaptanHaber.com

Editör: TE Bilişim