Marport’a İki Dev Vinç Daha

Yıllık 1,7 milyon TEU kapasitesi ve 2007 yılı sonu itibarıyla 1 milyon 298 bin 256 TEU elleçleme rakamıyla Türkiye’nin en büyük konteyner terminali işletmecisi olan Marport, operasyon hızını artıracak yatırım programı uyarınca sipariş ettiği 2 adet SSG (Ship to Shore Gantry Crane) tipi vinci daha teslim aldı.

Dünyanın en büyük SSG vinci üreticisi olan Çinli ZPMC firması tarafından üretilen 2 adet vinç, 8 Nisan’da Marport Ana Terminali’ne ulaştı. Terminalde hizmet vermeye başlayan dev vinçler, 18 sıra konteynerin istiflenebildiği 8,000 TEU’luk gemilere yükleme ve boşaltma yapabiliyor. 

Teslim alınanlarla birlikte böylece Marport terminallerindeki SSG sayısı 9’a, MHC (Mobil Harbor Crane – Mobil Vinç)  sayısı 15’e, RTG (Rubber Tyred Gantry Crane – Lastik Tekerlikli Vinç) sayısı ise 35’e yükselmiş oldu. SSG tipi vinçlerin 6’sı Marport Ana Terminali’nde, 3’ü ise Batı Terminali’nde hizmet veriyor. 

7 milyon TEU’ya doğru

Marport, nihai aşamaya getirdiği modernizasyon projesiyle yakaladığı yüksek performansı rakamlara yansıtıyor. Şubat ayı sonunda Marport terminallerinde elleçlenen konteyner sayısı 6 milyon 340 TEU’yu da aştı. 2007 yılı Ocak ayında toplam 5 milyon TEU’yu geçen Marport, 6 milyon TEU rakamına da aynı yılın Kasım ayında erişti. Bu rakamın 2008’in ikinci yarısında 7 milyonu da aşması bekleniyor.
Marport’un hizmet verdiği gemi sayısı her geçen gün artıyor. Şubat ayı itibarıyla Marport’ta uğrayan gemi sayısı 10 bini aştı. 1 Şubat itibarıyla Marport’ta toplam 10 bin 68’inci gemi yanaştı. 2007 yılı içinde 1,564 gemiye hizmet verildi.  

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim