Marport, 3G teknolojisi ile hızlandı

Türkiye’nin ilk ve en büyük özel konteyner limanı Marport, Turkcell’le birlikte gerçekleştirdiği 3G altyapısı ve AR-GE çalışmaları sayesinde erişim hızını 2,5 kat artırdı.

Dünya standartlarında liman işletmeciliği yapan Marport hizmetlerini geliştirmek amacıyla altyapı yatırımlarına devam ediyor. Bu doğrultuda Turkcell ile yaptığı işbirliğiyle liman içinde 3G hızında erişim sağlandı. Marport, bu yatırım ile limandaki işleyişin tamamını merkezden yönetebiliyor.

Personel, mobil araçlar ile vinçler arasındaki iletişim kesintisiz ve sorunsuz sağlanabiliyor. Bu sayede limandaki erişim hızı yaklaşık 2,5 katına çıktı.

Detaylı bir AR-GE çalışmasını da kapsayan proje ile Arkas çalışanları liman içinde cihazlarla kesintisiz erişim olanağına kavuştu. İletişimi engelleyen en ciddi problem olan yansıma sorunu giderildi. Böylece Marport’un çıkabilecek arızalara karşı yedek cihaz bulundurulmasına gerek kalmadı ve bakım maliyetleri önemli oranda düşürüldü.

Ayrıca limanda bulunan gıda maddelerini belirli bir sıcaklıkta tutan reefer (soğutmalı) konteynerlerin ofisten takip edebilmesi, ısı değerlerinin uzaktan yönetilebilmesi ve Raporlanabilmesi sağlandı.

Limanda, her biri dört adet reefer konteyneri izleyebilen 60 adet sabit cihaz ve 80 adet de mobil cihaz kullanılıyor.

 

Editör: TE Bilişim