Global Yatırım Lizbon'a talip

Daha önce Barcelona Limanı'nın işletmesini yapan şirkete ortak olan Global Yatırım şimdi de Lizbon Limanı Yolcu Terminali Kamu Hizmeti İmtiyazı'nı almak için teklif verdi.

Global Karadağ Bar Limanı'Karadağ'ın yük ve kargo terminalini de almıştı. Daha önce Barcelona limanını işleten Creuers del Port de Barcelona’ya ortak olan Global Yatırım şimdi de Lizbon limanına ortak olmak için girişimlerde bulunacak. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yaptığı açıklama şöyle: “Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş.("Global Liman"), Royal Caribbean Cruises Ltd ("RCCL"), Creuers del Port de Barcelona, S.A. ("Creuers") ve Grupo Sousa - Investimentos SGPS LDA ("Sousa"), ile birlikte kurdukları Ortak Girişim Grubu vasıtasıyla, Lizbon Yolcu Terminali Kamu Hizmeti İmtiyazının Sınırlı İhale Yöntemiyle İhalesine bugün itibariyle teklif verdiğini Şirketimize bildirmiştir.

Ortak Girişim Grubu üyelerinden RCCL 41 cruise gemisi ve 460 varış noktası ile Dünya'nın ikinci en büyük cruise işletmecisi olup, New York borsasında işlem görmektedir. Global Liman'ın ve RCCL'in müştereken %23'üne sahip oldukları Creuers, Barselona Limanını işletmekte olup, Malaga Limanını işleten şirketin çoğunluk hissesine ve Singapur Limanını işleten şirketin de azınlık hisselerine sahiptir. Sousa ise, Portekiz'in denizcilik ve limancılık sektörünün önde gelen 3 grubundan biri olup, lojistik ve enerji alanlarında da yatırımlar yapmaktadır.

Editör: TE Bilişim