LİMANLARA YÜZER OTEL YAPILABİLECEK

Kuşadası'ndaki Egeport kruvaziyer limanında esnaf ile yatırımcıları karşı karşıya getiren konaklama tesisi yapılması, genel kural haline getirildi.

Bu tür limanlarda konaklama tesisi inşa edilebilecek, yüzer otel veya yüzer lokanta yapılabilecek. Deniz Turizmi Yönetmeliği'nde kapsamlı değişiklik yapan yeni yönetmelik, Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe girdi.

Kuşadası limanını alan Mehmet Kutman ve Ofer ile yöre esnafını karşı karşıya getiren limana otel yapım olanağı, yeni yönetmelikle büyük liman yapacak herkese sağlandı. Buna göre, kruvaziyer gemi limanları ile dört ve beş çıpalı yat limanlarında, imar planlarına uyulmak kaydıyla konaklama, yeme içme tesisleri yapılabilecek. Ayrıca yat limanlarında, bağlama kapasitesinin yüzde 30'u kadar yatçı konuklama tesisi yapımına olanak verildi.

Belgeli kruvaziyer limanlar ile beş çıpalı yat limanları bünyesinde bünyesinde konaklama, yeme, içme veya eğlence hizmeti verebilecek nitelikte en fazla on odalı yüzer otel ve en fazla yüz kişilik yüzer lokanta yapılabilecek. Ancak yüzer otel ve lokantaların kendiliğinden haraket etme kabiliyetine sahip olmaması, bir römorkör vasıtasıyla çekilebilmesi koşulu aranacak.

4 çıpalıya pist zorunlu

Yat limanları da üç çıpalı, dört çıpalı ve beş çıpalı olmak üzere üçe ayrıldı. Her yat limanı satış üniteleri açabilecek. Dört ve beş çıpalı yat limanlarında da helikopter pisti zorunlu olacak.

HABERTÜRK/Ahmet Kıvanç

Editör: TE Bilişim