Limanda nakliye tartışması

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Dilovası'nda, limana gelen kömürlerin taşıma işini alamayan iki kooperatifin üyeleri ile tasıma isini yapan kamyoncular arasında çıkan tartışma sonucu, 1 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kizıikaya Limanı'na yaklaşan bir gemiden indirilen kömürlerin nakliye isini almayı uman Dilovası 154 ve 43 No'tu taşıyıcılar kooperatiflerinin üyeleri, tasıma isinin Tansar ve Turna firmalarına verilmesine tepki gösterdi.

Kamyonlarını liman yoluna park eden iki kooperatifin yaklaşık 300 üyesi, tasıma isini yapan kamyonları engellemeye çatışıp görevlilerini taciz edince tartışma çıktı.

Zaman zaman kavgaya dönüşen olaylar, jandarma tarafından bastırıldı.

Ölen ve yaralananın olmadığı olayların ardından, 154 No'tu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Osman Aktas, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Tansar ve Turna nakliyat firmalarına ait kamyonlar, tasıma işini polis ve jandarma esliğinde Savoybetting sürdürüyor.

Eynarca mevkiinde toplanan diğer kamyoncuların tepkileri ise devam ediyor.

Beldede 300 ailenin geçimini tasıma isinden sağladığım belirten Dilovası 43 No'lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Yaşar, "Kömürü getiren firmanın sahibi, tasıma isi için bize söz vermişti. 1 hafta Önce arayıp 'gemi gelecek hazır olun' dedi. Biz de kamyonlarımızı garajda beklettik, isi başka firmalara vermişler. Biz de kamyonların önünü keserek tepkimizi gösterdik" dedi. Yasar, eyleme devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 

(Kaynak: Anadoluda Vakit Gazetesi, GEBZE)

Editör: TE Bilişim