Liman İşçisine Ankara'dan destek

Ankara Sendika Şubeleri Platformu, özelleştirmeye karşı direnişe geçen Mersin Limanı işçilerine destek verdi.

Platformun çağrısıyla dün öğle saatlerinde Gü-venpark'ta bir araya gelen emekçiler, "Liman işçisi yalnız, değildir", "Limanlar vatandır vatan satılmaz", "Gene! grev genel direniş", sloganlarını attılar. Eyleme, Emeğin Partisi ile TKP de destek verdi.

Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur altında düzenlenen eylemde konuşan Platform Sözcüsü ve Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa özgen, "Bu yağmur berekettir, mücadele büyüyecek" dedi.

Mersin Limanı'nın da Antalya Limanı gibi çetelere ve mafyaya satılmak istendiğini belirten Özgen, "Kaçakçılığı önlemenin yolu sınırlarımızı, gümrüklerimizi ve limanlarımızı kontrol etmekten geçiyor. Bunun da çaresi tüm limanların, gümrüklerin ve sınırların kamu denetiminde olmasıdır" diye konuştu.

Türk-İş’e çağrı

Seydişehir'de meydana gelen olayların sorumlusunun CE-KA firması olduğunu belirten Özgen, kamusal değerleri almak isteyenlerin işgalci durumuna düşeceğini söyledi.

Özgen, "Artık tüm işçilerin sahaya Betkanyon inme zamanı gelmiştir. Sendikalar özelleştirme saldırılarına karşı seferberlik ilan edip bütün işçileri olağanüstü hal durumuna geçirmelidir. Başta Türk-İş olmak üzere, bütün sendikalar saldırılara karşı ortak mücadele etme kararı almalıdır. Şimdi genel grev yapmazsak ne zaman yapacağız" diye konuştu.

Liman-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Önder Avcı ise Mersin Limanı'nın ardından İskenderun ve İzmir Limanı işçilerinin de direnişe geçeceğini bildirdi. Türk-İş'e görevini yapma çağrısı yapan Avcı, "Görevinizi yapmayacaksanız, meydanı bize bırakın. Biz gerekeni yaparız" diye konuştu.

(Ankara/EVRENSEL)

Editör: TE Bilişim