LİMAN İŞÇİLERİ İŞ BIRAKIYOR

Mersin Limanı'nın özelleştirme kapsamına alınmasını işyerini terk etmeme eylemiyle protesto eden liman işçileri, bu gece 24 saatlik iş bırakma eylemi başlatıyor.

Liman-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Recep Özbey, liman işçileri olarak bu gece yarısından itibaren 24 saatlik iş bırakma eylemine başlayacaklarını açıkladı.

Mersin Limanı A Kapısı önünde bir açıklama yapan Özbey, "Mersin Limanı işçisi Vdcasino özelleştirmeye demokratik tepkisini koyacağını belirtmişti. İşyerini terk etmeme eylemimizin 29. gününde gece yarısından itibaren 24 saatlik iş bırakma eylemine başlıyoruz. Bu ülkenin değerlerini haraç mezat satanlar ve bu değerleri almak için sıraya giren bir yığın şirket olabilir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Maliye Bakanı iyi bir satıcı olabilir, iyi bir pazarlamacı olabilir. Limanlar kendisinin değil. Kendisine ait olanı çok rahat satabilir. Buna da kimsenin itirazı olmaz ama limanlar kamunun, milletin değerleridir. Perşembe günü saat 09.00'da bütün liman işçileri, halk ve sivil toplum örgütleriyle birlikte bir matem havasında değil, bir zafer havası içinde kutlama yapacağız" diye konuştu.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim