CHP, Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, Liman Projesini Değerlendirdi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Başkanı Nuri Tekin, ilçenin menfaatlerinin ön planda tutulan projelere tam destek vereceklerini belirterek" Alaplı sanayi kenti olmak zorunda, liman ilçe için büyük bir şanstır" dedi.

CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, yapılması düşünülen liman projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Alaplı'nın gerçekten menfaatlerine yarayacak tüm projeleri muhalefetsiz ve koşulsuz kabul ettiklerini ve limanın ilçe için büyük bir şans olduğunu belirten Tekin, "Alaplı'ya yapılacak liman konusunda Alaplı belediyesine ve yapımcı firmaya CHP ilçe teşkilatı olarak tam destek veriyoruz. Alaplı'nın şu aşamadan sonra bir turizm kendi olma şansı yok. Çünkü Alaplı'ya şimdi yapılmasa bile önümüzdeki günlerde iki tanesi Saç gemi inşa tersanesi olmak üzere üç adet tersane yapılacak. Bunların yerleri tahsis edildi. O zaman ilçemiz sanayi kenti olmak zorunda. Sanayi kenti olduğunuzda da Alaplı'da Liman çok büyük bir şanstır. Liman projesi CHP gurubu olarak bize ilk geldiğinde Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımız ile bunu masaya yatırdık. Alaplı'nın menfaatine olduğu için tereddüt etmeden kabul ettik. Çünkü, Alaplı insanı işsiz, esnafı zor şartlarda. İş ve aş kazandıracak bir projeyi sadece muhalefet olsun diye dışlamak ve görmemezlikten gelmek ilçedeki insanımıza, esnafımıza haksızlık olur. Alaplı'nın gerçekten menfaatlerine yarayacak tüm projelere muhalefetsiz ve koşulsuz kabul edeceğimizi Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'na da bildirdik" dedi.

"BİRLİK OLAMIYORUZ"

Tekin, geçmişte kapalı pazaryerinde, şimdi de liman projesi konusunda olsun birlik ve beraberliğin sağlanmadığını kaydetti. Tekin," Daha öncede Kapalı Pazaryerinde tekstil fabrikası yapılması projesine de tam destek vermiştik. 500 ile 1000 kişinin çalışacağı bir fabrikaya vicdanı olan hangi siyasetçi hayır diyebilir. Bizde o projeye de destek vermiştik. Fakat o zamanda birlik olmadık şimdide birlik olamıyoruz. Ufak tefek de olsa çatlak sesler çıkıyor. Kapalı Pazaryerinin yatırımcılar tarafından tekstil fabrikası yapılma projesi şimdilik askıya alındı. Ama Liman projesini Kapalı parazryeri projesine çevrilmemesi için CHP Grubu olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız" diye konuştu.
Limanın medeniyet ve kültür olduğunu iler isüren Tekin, "Bana sorarsanız limanın Alaplı'daki ne esnafa ne kamyoncusuna nede vatandaşına yararlı olur. Limanın başlayacağı yerden biraz ilerisinden komşu İl sınırı başlamaktadır. Ayrıca limanlar denize yapılır karaya yapılmaz. Denize yapılacak bir limanın Alaplı'yı küçülteceği iddiasına teşkilatım ve sahsım olarak katılmıyoruz. Alaplı bundan sonra bir sanayi kenti olmuştur. Biz buna ayak uydurmak durumundayız. Liman demek medeniyet demek, liman demek kültür demek. Biz acaba medeniyetten mi korkuyoruz yoksa kültürden mi korkuyoruz" dedi.

"KISIR ÇEKİŞMELER KAYBETTİRDİ"

Geçmişte kısır çekişmelerden ilçenin çok şeyleri kaybettiğini belirten Tekin," Geçmişten bazı dersler çıkarmamız gerekiyor. Erdemir Alaplı'ya 15 Milyon TL'lik bir okul yapmak istedi. Yer konusunda mutabakata varamadığımız için büyük projeyi kaçırdık, şimdi arkasından bakıyoruz. Yine geçmişte tersanelerde ilk tahsisler yapılırken Alaplı'da kıyametler koptu. 'Yerli firmalar varken yabancılara neden tahsis ediyorsunuz diye. Peki, tersanelerde gelinen nokta nedir? Erdemir'in yapacağı okul projesinde gelinen nokta nedir. Sadece 'muhalefet olsun' diyerek yapılmak istenen gerçekleri görmemezlikten gelmek bölgeye ihanettir. Limanı da kısır çekişmelerle bölgemizden başka yerlere kaçırırsak bunun hesabını ne Allah'a ne de vatandaşlarımıza ödeyebiliriz. Alaplı'nın bundan sonra yatırımları kaçırma lüksü bulunmamaktadır. Yatırımlarla Alaplı'nın önünü açmamız lazım" dedi

"ÇEVRE İLÇELERİ ÖRNEK ALMALIYIZ"

Tekin, çevre ilçelerdeki birlik, beraberlik ve dayanışmaya gıpta ile baktıklarını söyledi. Son 10 yılda çevre ilçelerde önemli yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Tekin açıklamasını şöyle tamamladı:
"Çaycuma ve Devrek insanlarına gıpta ediyorum. Çaycuma'da havaalanı var. Filyos'ta, 'Filyos Projesi' ile beraber bir liman yapılması gündemde. Çatalağzında termik santral ve liman var. Bunlar son 10 yılda gerçekleşen bölgesel projeler. Her genel seçimde bir ya da iki siyasetçi meclise giriyor. Ve bölgesinin kalkınması için mücadele veriyor. Peki son 10 yılda Alaplı'da bölgesel hangi yatırım gerçekleşti? Ereğli tersaneleri üç yılda gemi indirmeye başladıklarında bütün vatandaşlarımızla beraber bizlerde çok sevinmiştik. Sonra Alaplı tersaneler bölgesi tahsisleri başladı. Tahsislerden bu yana 7 yıl geçmesine rağmen tek bir çivi çakılmamasının sebepleri iyi incelenmeli. CHP İlçe teşkilatı olarak tersaneler bölgesine tek bir koşul yada şart getirmedik. 'Tam destek' dedik. Ben ve ekibim hiçbir şekilde Alaplı'nın menfaatlerinin ön planda olduğu projelerde şart ya da koşul getirmedik. Getirmeyeceğiz de. Alaplı Tersaneler bölgesi, Alaplı Kapalı Pazaryerinin Tekstil fabrikasına dönüştürülmesi projesi ve Liman projesinde sadece Alaplı'mızın geri kalmışlığının giderilmesi, ilçemizin kalkınması konusunda mevcut tüm projelere vatandaşlarımız ve esnafımız için tam destek vermeye sonuna kadar devam edeceğiz."

 

Editör: TE Bilişim