50 yıllık hayal gerçek oldu: Kuzey Ege Limanı için ihale tarihi açıklandı

Bergama Ticaret Odası (BERTO) Başkanı Melih Kahraman, dünyanın 10 büyük konteynır limanından birisi olacak Çandarlı Kuzey Ege Liman’ın ihale tarihini düzenlediği basın toplantı ile  açıkladı. Kahraman, 24 Mart’ta 2011’de ihaleye çıkacak limanın hayata geçmesi ile 500 milyar dolarlık ihracat hedefleyen Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını duyurdu.

Kahraman ayrıca Green Park Oteller Zinciri Sahibi Adil Üstündağ tarafından Bergama’ya 20 milyon dolar değerinde otel yatıracağı müjdesini verdi. Türkiye'nin önünde önemli fırsatlar bulunduğunu, bunların iyi değerlendirilmesi durumunda Cumhuriyet'in 100. yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebileceğini söyleyen Kahraman,

“Türkiye2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebilmesini biz Kuzey Ege Konteynır Limanı ile gerçekleşeceğine inanıyoruz. 500 milyar dolarlık ihracat hedefine Kuzey Ege Limanı büyük katkı sağlayacak. Limanın hayata geçmesiyle bölge ekonomisini tamamen değiştirecek bu gelişme bizleri oldukça mutlu etti”dedi.

Ege Liman’ın bir ihale dosya numarası var ve 24 Mart’ta 2011’de ihaleye çıkacağını açıklayan Kahraman, “1960 yılında bu yana yer planlaması yapılmış olan Kuzey Ege Çandarlı Liman’nın 1 kilometre uzunluğundaki mendirek ihalesi geçtiğimiz gün ihaleye çıkarıldı.

İhalenin tamamlanması ile birlikte alt yapı çalışmaları hızla tamamlanacak. 2012’de umut ediyoruz ki “Yap-İşlet-Devret” modeli ile üst yapı ihalesi gerçekleştirilecek. Bölgede başlatılacak genişletme çalışmalarıyla İzmir Limanı, 1 milyon metrekareye ulaşırken, Çandarlı Limanı ise yaklaşık 6 milyon metrekarelik alanı kapsayacak. Limanın yıllık gemi kabul kapasitesi bin 100  olarak görülüyor. Tüm bu yaşanan gelişmelerden dolayı başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Sahip olduğu sayısız tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile Bergama’nın bir turizm kenti olduğunu anlatan Kahraman, Green Park Oteller Zinciri Sahibi Adil Üstündağ’ın ilçeye 5 yıldızlı otel girişiminde bulunduğunu söyledi. Kahraman, yurt genelinde 13 otele sahip olan yatırımcı Adil Üstündağ’ın Bergama’ya 100 yataklı otel kurmak için mimarı Yaşar Vitaş ile birlikte geçtiğimiz günlerde Bergama’da bir takım ziyaretlerde bulunduğunu anlatarak, “Yaklaşık 20 milyon değerinde bir yatırım yapılacak otelde 6 adet toplantı salonu yapılması hesaplanıyor.

1000 kişilik bir salon ile 500 kişilik 2 salonunda yer alacağı otel kongre turizmine büyük fayda sağlayacak.” şeklinde konuştu. Kahraman, Adil Üstündağ’ın restorasyonu tamamlanan Gazi Paşa İlkokulu’nu da prestij amaçlı kullanabileceğini dile getirdiğini sözlerine ekledi.  ONUR CENGİ

Editör: TE Bilişim